In topul listei de desert a celor mici cu siguranta se regaseste muffin. Astazi iti propunem o reteta de muffin vegan cu morcov, cocos si nuci, usor de preparat, rapida si delicioasa.

 

Ingrediente pentru 6 muffin:

  • 130 gr morcovi rasi pe razatoarea fina
  • 30 gr fulgi de cocos
  • 20 gr migdale, nuci sau alune de padure (tocate marunt)
  • 70 gr faina 00
  • 50 gr faina integrala
  • 150 ml lapte vegetal
  • 30 ml ulei de floarea soarelui
  • 20 gr zahar muscovado
  • 1/2 pliculet praf de copt

Modalitate de preparare:

  • Se vor utiliza 2 castroane. Vom separa initial ingredientele uscate de cele lichide, asadar intr-un castron vom pune morcovii rasi, faina, fulgii de cocos, nucile sau ce doriti sa folositi, praful de copt.
  • In celalalt castron vom pune laptele vegetal, zaharul si uleiul si amestecam cu un tel sau mixer pana se dizolva zaharul (energic cateva minute).
  • Rasturnam compozitia lichida peste cea uscata si amestecam. Daca este prea uscata, se mai adauga un strop de lapte.
  • Se vor umple formele de muffin si se vor introduce in cuptorul preincalzit la 180 grade, timp de 35 minute.
  • Faceti proba cu scobitoarea, trebuie sa iasa uscata.

 

Reteta propusa de: Maria Iorgu

Instagram: gatim.la.distanta

Leave a Reply

Scroll Up

Pin It on Pinterest