Zilele cu un bebeluș pot părea uneori epuizante și lipsite de imaginație atunci când vine vorba de joacă. Însă ascunse în activitățile de zi cu zi se pot găsi repere minunate legate de activitățile voastre cu bebelușii.

În umplerea fiecărui moment până la culcare poți avea uneori senzația că escaladezi Muntele Everest, însă totul poate deveni mult mai ușor dacă îi dai micuțului tău jucării pe care să le descopere. Am mai povestit noi într-un material anterior că acestea trebuie să fie de diferite forme, culori și texturi pentru a avea dorința să le exploreze. Cu un astfel de gen de activitate îl vei determina și să-și îmbunătățească mobilitatea, coordonarea mișcărilor și să învețe să se joace și singur.

Pentru a umple acele momente sau pentru a crea mai multă magie și mai puțin timp liber, am pus la dispoziția voastră, lista noastră de activități amuzante pentru bebeluși.

1.Ieșiți la iarbă verde

Vremea caldă ține cu noi, iar tu poți ieși cu cel mic afară atât dimineața cât și seara. Alege să iei o păturică cu tine și să-l lași să se joace acolo. Cu siguranță o să fie foarte încântat cel mic de această activitate.Nouă ne plac câteva parcuri pe care le și recomandăm: Herăstrău, Tineretului, Alexandru Ioan Cuza – IOR sau Grădina Botanică.

2. Bebelușilor le place dansul

Știai acest lucru?Alege diferite genuri de muzică, ia-l pe bebeluș în brațe și execută câteva mișcări de dans. În funcție de reacția acestuia, poți să dansezi mai repede sau mai încet. De asemena, în funcție de preferințele bebelușului poți alege și stilul de muzică.Noi îți recomandăm să ascultați împreună de la muzică clasică până la ceva mai ritmat/alert.

3. Activitate educativă – centrul de activități

Bebelușii au mare nevoie de jucării, chiar dacă îi considerăm mult prea mici. Însă, alegerea unei jucării pentru cei mici poate fi una extrem de complicată.Acestea trebuie să îndeplinească o multitudine de condiții pentru a fi considerate adecvate vârstei lor. Oferta este una extrem de variată, iar alegerea jucăriei potrivite se poate transformă într-o adevărată provocare. Există totuși câteva criterii pe care dacă le cunoști, lucrurile devin brusc mult mai simple. O activitate intersantă pentru ei este centrul de activități – locul unde pot descoperi și învăța să-și coordoneze mâinile, ochii și atenția distributivă.

Noi avem acest model de salteluță de joacă cu simpaticele personaje Aiko & Yuki -spațiu ce a deveni locul preferat de joacă al micuței mele. Cei mici vor descoperi elemente surpriză și se vor bucura de confortuloferit de formei acesteia.

Un alt centru care ne place este Kid’s Concept Centru de activitati – EDVIN– acesta a fost creat pentru ca cel mic să se distreze și să exploreze împreună cu elanul Bo, vulpea Edvind, ariciul Stella și soricelul Tora, animalele preferate din gama Edvin de la Kid’s Concept.

Și să nu uităm de salteaua cu activități din colecția Ocean Little Dutch ce are o formă de scoica si poate fi o zona de joaca excelenta pentru bebelusi. Jucariile in tema marina de pe arce incurajeaza bebelusii sa le atinga si sa le descopere. Jucariile sunt detasabile, astfel incat bebelusul se poate juca si in carucior cu ele.

4. Învață-l să înoate

Da, ai citit foarte bine. În prezent există un colac special pentru nou-născuți ce se prinde în jurul gâtului și îi ajută să învețe tehnicile înotului. Poți face acest lucru chiar la tine în cadă, iar bebelușului o să i se pare foarte distractiv. Noi am încercat! Voi?

Haideți să vă spunem și cu cine am făcut aqua gym. Marius Oprea a fost cel care a venit la noi acasă și ne-a învățat să înotăm.Fie că optezi pentru aqua gym ori masaj kineto, Marius Oprea este înstructorul tău de nădejde.

5.Joacă peek-a-boo

Urmează o etapă în care jocul peek-a-boo este absolut garantat pentru a scoate la iveală grimasele și gângănitul bebelușului. Pe măsură ce se dezvoltă, copiilor le plac jocurile ce presupun să ne ascundem de ei. Profită de acest lucru și implică-ți bebelușul într-o variantă de „de-a v-ați ascunselea” perfectă pentru el. Cum poți face acest lucru? Este foarte simplu: îți poți ascunde fața în palme, iar el o să fie foarte încântat când o descoperă. Sau îi poți ascunde jucăria lui preferată ca apoi să-i reapară în imagine.

6. De balonașe, ce spui?

Cei mici sunt atrași de balonașele de săpun, lucru pe care îl puteți vedea și când o să mai crească.Să le faci și să-l lași pe bebeluș să le atingă și să le spargă este o activitate nu numai amuzantă, dar și foarte interesantă pentru ei. Acest lucru îl puteți face atât acasă, cât și în aer liber

7. Învață-l să zboare

Cum? Este foarte simplu! Cu siguranță vă amintiți de joaca avonul. Imediat ce bebelușul începe să-și țină singur capul, poți pune în practică această activitate. Il vei ține în brațe, ajutându-l să stea cât mai întins și deplasează-l înainte, spunând : „Zbrâr, uite așa zboară avionul”. În timp ce procedezi așa, poți imita și sunete ale avionului în zbor.

8.Cursa cu obstacole

Imediat după ce bebelușul a învățat mersulde-a bușilea, puteți desfășura următoarea activitate amuzantă: pur și simplu pune prin casă mici obstacole ( jucării, hănuțe etc) și vezi care este reacția celui mic.Pentru început îi poți arăta tu cum să le ocolească.

9. Citiți o carte

Bebelusii nu sunt niciodata prea mici pentru a le citi. Ei adoră în special cărțile care au o mulțime de texturi diferite pe care le pot atinge și simți. Nouă, de exemplu, ne plac cărțile senzoriale.

Aceste cărticele sunt preferate de cei mici pentru că se pot distra și învăța în același timp.

 

 

10. Modelează plastelina

O altă activitate amuzantă pentru bebeluși este modelatul plastilinei.Acest tip de activitate vine la pachet cu multe beneficii pentru dezvoltarea lor, de la învățatul culorilor până la faptul că o să învețe cum să modele din plastilină diverse animăluțe sau construcții.

 

Activitățile pe care le poți face cu bebelușii nu sunt grele, însă îți oferă un moment de bucurie și de divertisment.

 

Leave a Reply

Scroll Up

Pin It on Pinterest