Astazi v-am pregatit o reteta care este nelipsita vara de pe mese, racoritoare si bogata in vitamine: supa de rosii. Spor la treaba, sa o mancati cu placere si sa nu uitati sa ne dati un tag la poza voastra atunci cand o veti pregati.

 

Ingrediente :

  • 2,5-3 kg rosii bine coapte,
  • 1 tija apio,
  • 3 cepe mari,
  • 1 capatana usturoi,
  • o mana de busuioc proaspat,
  • o mana de oregano proaspat,
  • zeama de la o lamaie,
  • sare,
  • piper,
  • 1,5 lingura de zahar brun,
  • ulei de masline.

 

Mod de preparare:

  • Preincalziti cuptorul la 180°.
  • Incepeti apoi sa taiti rosiile  in 4 (puteti folosi si rosioare). Adaugati totul intr-un castron mare pentru ca va fi mai usor sa amestecati.
  • Taiati si ceapa in 4, capatana de usturoi in 2,  adaugati restul ingredientelor, sare&piper dupa gust, 2-3 linguri de ulei de masline , zeama de lamaie si amestecati bine.
  • Rasturnati in tava de copt (adaugati si hartie de copt in tava).
  • Lasati la cuptor fara ventilatie, timp de 35 minute. Trecut acest timp, adaugati zaharul cuprinzand toata compozitia si treceti cuptorul pe functia ventilata, lasand tava inauntru inca 10-15 minute.
  • Opriti cuptorul, lasati sa se raceasca si apoi mutati compozitia intr-un robot de bucatarie pentru a o blendui.
  • Serviti cu crostini si neaparat ulei de masline extravirgin adaugat la final.  Temperatura supei atunci cand o serviti poate fi si usor rece.

Sugestii: daca aveti rosii multe si nu stiti ce sa mai faceti cu ele, pregatiti aceasta supa si congelati-o pentru la toamna sau la iarna. Cum? Simplu…blenduiti si apoi transferati intr- o cutie ermetica si bagati la congelator. Cand veti avea pofta de vara , decongelati supa, o incalziti putin  si apoi serviti-o .

Cu drag, Maria & Children Love It

Reteta propusa de: Maria Iorgu

Instagram: gatim.la.distanta

 

Leave a Reply

Scroll Up

Pin It on Pinterest