Cu siguranță ai citit și ai auzit despre Montessori, chiar noi am povestit într-un material anterior despre  metoda de predare Montessori.

Această aboradare foarte renumită în lume pare să crească în popularitate și la noi în țară. Dezvoltat de medicul italian Maria Montessori în 1897, Montessori este o abordare orientată către învățare, care pune accent pe munca orientată către copil. Filosofia îi încurajează pe copii să se implice în activități adecvate vârstei lor care le hrănesc dezvoltarea cognitivă, socială, emoțională și fizică. Această tehnică este alegerea potrivită pentru familia ta, cu siguranță este posibil să începi să încorporezi filosofia Montessori acasă, chiar din prima zi de viață.

Ce este o jucărie Montessori?

Nu există nicio listă oficială de jucării Montessori „aprobate”; mai degrabă, o jucărie este considerată Montessori dacă respecta idea renumitei metode de educație, fiind astfel recomandate pentru o dezvoltare naturală a copiiilor noștri. 

Iată ce să căutați atunci când alegi să achiziționezi o jucărie Montessori prietenoasă pentru copilul tău:

Materiale naturale. Filosofia Montessori se concentrează în jurul înconjurării unui copil cu materiale naturale despre care poate învăța și explora. Asta înseamnă absolut niciun material plastic permis? Nu chiar. În mare parte, în mod tradițional, jucăriile prietenoase Montessori sunt fabricate din materiale naturale precum lemnul, metalul, bumbacul, lâna sau chiar roca.

Simple și fără baterii. Gândiți-vă jucării care îl vor încuraja pe micuțul dvs. să se implice într-un joc deschis și imaginar.

Se concentrează pe o singură abilitate. Jucăriile care se concentrează pe o singură abilitate sau concept construiesc bazele pentru învățare mai avansată ulterior. Un puzzle cu o singură formă, de exemplu, un clopot cu un clopoțel pe el sau o saltea cu toate jucăriile ce o singură abilitate, care îi învață și concepte mai sofisticate pe măsură ce copilul tău crește și se dezvoltă.

Realiste și orientat spre un anumit scop. Maria Montessori a favorizat jucăriile și cărțile care erau înrădăcinate în realitate. Acest lucru înseamnă că dacă alegeți o figurină care este o imagine asemănătoare unui desen animat cu o vacă, versus una realistă, este întotdeauna cel mai bine să mergeți cu cea bazată în lumea reală. De asemenea, a observat că celor mici le place să imite lumea din jurul lor, așa că orice lucru care îl poate ajuta pe micuțul tău să se simtă ca o parte adevărată a lumii lui este „în viață”.

Mai este un alt lucru de reținut atunci când alegi jucării Montessori prietenoase pentru copilul tău: mai puțin este mai mult. În loc să stochezi camera de joacă a micuțului cu tone de jucării, alege doar câteva. Concentrați-vă pe jucăriile care sunt potrivite pentru orice etapă de dezvoltare pe care o are copilul în acest moment. Mai puține jucării vor permite bebelușului să se concentreze mai mult pe sarcina care îi este îndemână.

Acestea fiind spuse, haideți să vedeți și unde le găsim:

La 1.IAIA și Graunta

găsim jucării de cărucior, puzzel și nu numai, toate fiind realizate din lemn de calitate folosind vopseluri și cerneluri non-toxice, supuse testelor de siguranță ce respectă standardele Uniunii Europene EN71 si ASTM.Tot la ei pe site găsim o serie de jucării de la HABA în cele mai inedite forme. Jucăriile își schimbă forma, iar cel mic nu le va lasa din mână pentru că își va dori să le cerceteze incontinuu.

Jucării deosebite găsim și la 2.TINI MINI TOYS

de la seturi magnetice, camioane, seturi de cuburi pentru construcții, centru de activități până la război de țesut.Și la ei toate jucariile sunt fabricate din lemn de calitate cu vopseleși cerneluri non-toxice, supuse testelor de siguranță.

 

3. DIDACTOPIA ne oferă o varietate de jucării ideale pentru dezvoltarea senzorială a micuților noștri. Ce găsim pe site-ul lor? Vă spunem noi, produse Nienhuis Montessori. Nienhuis e o companie olandeză cu o lungă tradiţie în producerea de jocuri, jucării şi mobilier premium pentru copii. Materialul predominant este lemnul masiv sau multiplu stratificat. Toate produsele au un scop educativ bine definit şi Nienhuis Montessori a devenit, prin calitatea si utilitatea produselor, standardul de calitate pentru grădiniţe, cluburi preşcolare şi şcoli Montessori din Europa şi SUA.

La 4.CUTIA JUCĂRIILOR găsim antemergătoare, numărătoare cu activități matematice, jocuri de dexteritate, jucării de îndemânare și educative, toate fiind în stilul Montessori. Jucăriile de pe site-ul lor sunt potrivite pentru a învăța formele, cifrele și pentru a dezvolta inclusiv motrocitatea fină.Copilul tău se distrează și învață în același timp: fie că asociaza culorile, recunoaște și potrivește formele, învață cât e ceasul, învață cifrele și că calculeze.

Jocuri de memorie, dar și de dezvoltare a abilitatilor motrice fine, găsim și la 5. BEBE TOYS – acești având o gamă de 58 de produse Montessori ideale pentru cei mici. Ajută-l pe cel/cea mic/ă să-și dezvolte abilitățile motrice, coordinarea mână-ochi și percepția vizuală și stimulează-i inteligența și logica.

 

Pe baza „metodei Montessori”, 6. JUCĂRII VOBĂREȚE ne pune la dispoziție o colecție impresionantă cu ajutorul căreia cei mici vor învăța să citească, să povestească, să numere, să recunoască animalele și să recunoască mediul înconjurător. Sună bine, nu? Nouă ne-au atras atenția flashcardurile prezentate de ei ce sunt extrem de rezistente, cu colțurile rotunjite ce sunt potrivite în mâinile oricărui copil.

 

Triciclete, bucătării, cuburi de activități, jocuri senzoriale, jocuri de memorie și nu numai la 7. Luderio.Distracția este garantată cu aceste activități propuse de ei. Cei mici își vor exersa abilitățile motorii, memoria și dezteritatea cu jocurile Montessori. Mai mult decât atât, poți face un cadou minunat, apreciat de orice junior, ce încurajează jocul de rol. Acesta este foarte important în dezvoltarea armonioasă a unui copil.

 

8.ZAZU TOYS vă oferă jucării educative și jucării din lemn pentru copiii cu vârste între 0 și 12 ani.Jocuri puzzle, jucării educative, vehicule din lemn, jucării pentru bebeluși, jucării de construit, bucătării și căsuțe pe toate le găsiți aici.

Jocurile educative de la 9.WOODDOR ne plac foarte mult pentru că sunt realizate din lemn stratificat de meseacan cu baza din MDF. De asemenea, produsele nu sunt tratate cu nici o substanță, optinându-se o suprafață neteda în urma șlefuirii, având culoarea naturală a lemnului de mesteacăn.

Cei de la 10.OAKADU ne fac o invitație deschisă la joc, atât celor mici cât și nouă, prin artă și imaginatie, ca modalitate ideală de cunoaștere a lumii. La ei veți găsi jucării cu linii simple și ingenioase, pline de culoare și farmec, care promovează creativitatea și plăcerea de a descoperi lumea – într-un cuvânt promovează tehnica Montessori.

Acestea fiind spuse, vrem să știm tu de unde achiziționezi jucăriile pentru copilul tău?

Leave a Reply

Scroll Up

Pin It on Pinterest