Multi spun ca risotto este o reteta complicata, insa noi negam acest mit. Astazi ti-am pregatit o reteta delicioasa de Risotto cu dovlecel si branza de capra pe care copiii o adora.

 

Ingrediente (pentru 4 persoane):

Supa de legume:

  • Telina sau apio
  • 1 ceapa
  • 1 morcov
  • sare
  • 1,2l apa

Risotto:

  • 350gr orez
  • 80gr branza cremoasa de capra
  • 1 ceapa
  • Jumatate de praz (doar partea alba)
  • Ulei de  masline
  • 1 dovlecel mare
  • 1l supa de legume
  • Sare

Mod de preparare:

  • Un risotto bun, are nevoie de o supa de legume pentru a deveni si mai gustos, asa ca incepeti sa pregatiti supa. Daca o aveti deja gata la congelator, nu trebuie decat sa o incalziti.
  • Sa trecem la risotto. Tocati marunt ceapa si prazul si inabusiti-le  in putin ulei de masline. Ca alternativa, daca doriti, le puteti inabusi si in unt.
  • Dupa cateva minute, adaugati orezul si lasati-l sa se tosteze.
  • Separat, in alta tigaie incalziti putin ulei de masline si adaugati dovlecelul taiat cubulete mici – 5 minute vor fi suficiente. Luati de pe foc si tineti deoparte.
  • Peste orez, incepeti sa adaugati cate un polonic de supa. Amestecati des pentru a nu se lipi, completati cu restul de supa, treptat, pana la terminarea acesteia. Supa nu trebuie adaugata in cantitate mare. La jumatatea timpului, adaugati sarea. Cu un minut inainte de a fi gata, adaugati dovlecelul. Amestecati si opriti focul.
  • Adaugati branza de capra si amestecati. Puneti capacul si lasati sa se odihneasca 2-3 minute. Risotto-ul poate fi acum servit.
  • Eu l-am servit cu branza de capra deasupra, seminte de susan negru si chips de parmezan.
  • Chips-urile de parmezan se fac in felul urmator. Veti avea nevoie de parmezan ras. Incalziti o tigaie, adaugati parmezanul in strat subtire. Ajutati-va de o forma rotunda, pentru a obtine un disc. In centrul acesteia veti adauga parmezanul. Acesta, cand se va topi, il veti intoarce usor pe partea cealalta si cand se va desprinde usor, inseamna ca este gata. Lasati-l la racit pe o farfurie. Cand se va raci, va deveni crocant si bun de mancat.

Reteta propusa de: Maria Iorgu

Instagram: gatim.la.distanta

Leave a Reply

Scroll Up

Pin It on Pinterest