Că tot a venit vara, cu siguranță vă doriți să descoperiți noi activități pentru cei mici. Noi ne-am decumentat și am descoperit câteva site-uri care ne pot oferi toate informațiile necesare. Fie că discutăm despre activitățile în aer liber despre care am mai povestit noi în materialul: Cu ce ne jucăm în aer liber? sau despre cum să te distrezi în bucătărie.

Și pentru că am trecut în revistă activitățile pe care le puteți desfășura în aer liber și în bucătătărie, acum a venit momentul să vorbim despre restul jocurilor pe care le puteți inteprinde când sunteți în pană de idei. Pentru acest lucru ne-a atras atenția Cătălina Bucur cu al ei site www.sunnysideup.ro – locul unde găsiți absolut tot ceea ce vă doriți în materie de informații utile despre activitățile fizice ale copiilor.

Una dintre activitățile care ne-a plăcut nouă este ”Ușa Lipicioasă” – un proiect super simplu, care pe scurt presupune că voi lipiți niște bucăți de bandă dublu adezivă pe o ușă, la diferite înălțimi, și prindeți de ele mai multe jucărioare ușoare și colorate care să le atragă atenția– apoi invitați bebelușul sau să le dezlipească. Acestă ideie este ideală pentru copii cu vârsta cuprinsă între 6-7 luni ( cei care în acestă perioadă a vieții învață să-și țină echilibrul).

Un alt site care ne-a atras atenția este cel despre Activități și jocuri istețe . Ce găsiți aici sunt jocuri interactive pentru cei mici pe care le puteți pune în practică atât în exterior cât și în interior. Sincer?! Ne plac toate activitățile lor, astfel că ne-a fost greu să ne decidem ce joc să vă prezentăm. 🙂 Însă, pentru că este vară ne gândeam că această activitate ce are ca focus stimularea tuturor simțurilor și poate fi adaptat în funcție de spațiul disponibil- în grădina bunicilor sau în parc – găsirea comorilor. De ce ai nevoie? De o carte, o lupă și carduri Montessori și începe distracția. Acest joc le stimulează imaginația și dorința de a explora.

Fiecare copil trebuie să conștientizeze, încă de la vârste fragede, că învățarea poate fi la fel de distractivă prin joaca. Activitățile distractive pentru copii oferă o doză semnificantă de învățare, coordondare și divertisment. Există o mulțime de astfel de activități pentru copii de toate vârstele, toate realizate în funcție de vârstă, nivelul de abilitate și de interes. Iar pentru asta am descoperit-o pe Bianca Margareta care ne oferă variante distractive pentru copii cu vârsta cuprinsă între 4-6 luni. La ea a descoperit o nouă activitate Sensory bottle – sticluțe senzoriale pe care le poți crea acasă foarte ușor.  Fie că adaugi în sticlute: paste, sclipici, apă, făină etc pentru cei mici vor deveni o adevărată baghetă magică cu care pot face minuni.

Un alt site interactiv cu Cele mai bune 20 de activități pentru copii în casă și afară este www.koh-i-noor.ro – care ne prezintă jocuri interactive pentru cei mici. Iar nouă ne-a plăcut Cutia misterelor care ascunde diferite cartonașe, jucării. Ce presupune acest joc? Ei bine, se pun mai multe obiecte într-o cutie care se acoperă cu ceva ( un prosop, o față de masă ) fară ca nimeni să vadă ce conține. Fiecare copil va avea o foaie de hârtie și un creion, pe care va scrie denumirile produselor din cutie. Jucătorii vor baga pe rând mâna în cutie, și vor încerca să ghicească ce se află acolo. La final, câștigă copilul care a identificat cele mai multe obiecte. Tot despre cutia misterelor aflăm și de pe site-ul celor de la crestemimpreuna.ro

Un alt site extrem de intersant de unde am învățat și noi cele 5 jocuri nostime în mașină este gokid.ro. Atunci când mergem cu mașina în familie avem nevoie de idei ingenioase pentru a face ca timpul să treacă mult mai repede și mai frumos până ajung la destinație, iar cei mici să nu se plictisească. Descoperă și tu care sunt aceste activități ce vă vor bucura orele petrecute în mașină!

O altă mămica care ne-a atras atenția este Cristina Oțel care ne prezintă 25 idei de jocuri și activități bune de făcut în casă și nu numai.Cristina ne învață să facem experimente, construții inedite, activătăți cu paie, figurine de hârtie.

Ei bine, dacă vă plac activitățile Montessori așa cum ne plac și nouă, am descoperit contul Montessori cu Ioana care îi învață pe cei mici să devină independenți. De la yoga și până la a profita de colțul de bucătărie pentru a pregăti cereale cu lapte. Toate aceste activități ajutând la îmbunătățirea motricității fine.

Voi de unde vă luați informațiile cu privire la activitățile copiilor?

Leave a Reply

Scroll Up

Pin It on Pinterest