Astazi v-am pregatit o reteta indragita de mamici. Rapid si usor de preparat, tiramisu este desertul perfect pentru zilele de vara.

Ingrediente:

  • 2 oua
  • 100g zahar
  • 250g frisca lichida ce trebuie montata
  • 500g mscarpone
  • 6 cescute de cafea
  • cacao amara pentru ornat sau fructe de padure proaspete
  • piscoturi

Mod de preparare:

  1. Pregatiti cafeaua si lasati sa se raceasca. Se poate indulci cu putin zahar.
  2. Bateti ouale si zaharul cu ajutorul mixerului cca 5 minute . Veti obtine o compozitie cremoasa.
  3. Adaugati apoi crema mascarpone peste compozitia initiala si amestecati usor pana se va omogeniza totul.
  4. Pregatiti/montati frisca si adaugati-o peste crema de mascarpone, amestecand usor de jos in sus.
  5. Incepeti asezarea straturilor. Primul strat va fi de crema, apoi de piscoturi înmuiate in cafea și așa mai departe pana se va termina toata crema. Puteti face doua sau chiar 3 straturi. Ultimul strat va fi mereu de crema. Puteti face tiramisu-ul intr-o tava sau puteti face mono portii (pahare, borcanele, etc.)
Introduceti tiramisu-ul la frigider pentru cateva ore sau chiar si peste noapte.
Inainte de a-l servi, adaugati deasupra cacao amaruie sau fructe .
Tips: pentru o varianta baby friendly, inlocuiti cafeaua cu suc de fructe (blenduiti cateva capsuni  cu un strop de apa si putina lamaie, sucul obtinut il puteti utiliza pentru a inmuia piscoturile). Ouale le puteti omite, facand o crema din mascarpone si frisca si putin sirop de artar sau ricotta si mascarpone sau iaurt grecesc si ricotta.

 

Reteta propusa de: Maria Iorgu

Instagram: gatim.la.distanta

Leave a Reply

Scroll Up

Pin It on Pinterest