Reteta pe care o propunem astazi este perfecta pentru vegetarieni sau pentru persoanele care vor sa ia o pauza de la carne. In plus, Veg burgerul este perfect pentru perioada verii, usor de preparat si cu un gust fresh oferit de crema de avocado cu lime&ginger.

 

Ingrediente

  • 1 sfecla coapta (la abur sau fiarta)
  • 100 gr naut fiert (sau conserva)
  • 100 gr quinoa fiarta conform instructiunilor de pe ambalaj
  • 1/4 ceapa rosie tocata marunt
  • 1 graunte mic usturoi (indepartati partea centrala)
  • 3 linguri pesmet
  • Sare

Mod de preparare:

  • Adaugati ingredientele in robotul de bucatarie si porniti pentru cateva secunde, pana veti obtine o compozitie omogena.
  • Rasturnati compozitia intr-un castron, acoperiti si introduceti in frigider timp de 2 h. Trecut acest timp, formati cu mainile usor umede, burgerii, alegand dimensiunea dorita.
  • Ungeti o tigaie cu un strop de ulei de masline si asezati burgerii. Pentru a fi gata, vor fi necesare cca 3 min pe fiecare parte.
  • Intre timp pregatiti o crema, strivind cu furculita un avocado, adaugati coaja rasa de lime si putin ginger ras si sare.

 

Reteta propusa de: Maria Iorgu

Instagram: gatim.la.distanta

 

Leave a Reply

Scroll Up

Pin It on Pinterest