Astazi ti-am pregatit o combinatie delicioasa intre paste si peste, pe care, cu siguranta, intreaga familie o va indragi: Paste cu somon proaspat si legume.

 

Ingrediente:

  • 100 gr file de somon proaspat (fara piele)
  • 10 rosioare decojite sau 4-5 linguri de sos de rosii
  • 1 dovlecel mic
  • 1 morcov
  • 1 ceapa mica
  • 1 graunte usturoi (indepartati partea centrala)
  • Paste dupa preferinta
Fiind o reteta ce poate fi oferita si copiilor mai micuti, nu trebuie decat sa alegeti un tip de paste potrivit varstei lor.
* Daca veti utiliza somon proaspat veti putea portiona si congela sosul. Asadar, il veti scoate si utiliza atunci cand sunteti pe graba si nu aveti timp de gatit. Pentru decongelare aveti doua variante. Ori scoateti din congelator portia cu cateva ore inainte, ori rasturnati direct intr-o craticioara adaugand si un strop de apa, lasand apoi la foc mic pana se dezgheata total. In cateva minute va fi gata.

Mod de preparare:

  • Intr-o craticioara sau tigaie adaugati un strop de ulei de masline apoi ceapa tocata marunt si usturoiul, completati cu un strop de apa calduta pentru a se inabusi usor.
  • Tocati cubulete morcovul sau il faceti si il adaugati peste ceapa, dupa ce aceasta devine usor transparenta.
  • Dupa 10 minute adaugati dovlecelul taiat cubulete, rosioarele sau sosul de rosii si lasati la foc mic cateva minute.
  • Intre timp taiati bucatele somonul si adaugati-l in tigaie peste restul ingredientelor. Puneti capacul, daca este nevoie completati cu strop de apa calda si lasati la foc mic cca 10 minute .
  • Daca se zdrobeste usor cu furculita, atunci este gata. Puteti presara putin patrunjel tocat. Sosul se poate blendui, lasa asa cum este sau zdrobi usor cu furculita.

 

Reteta propusa de: Maria Iorgu

Instagram: gatim.la.distanta

Leave a Reply

Scroll Up

Pin It on Pinterest