Luna mai imediat trece și vine cu pași repezi sezonul estival pe care îl așteptăm cu nerăbdare, nu-i așa? Cu toate acestea rămâne mereu veșnica întrebare:când este bine ca un bebeluș să poarte protecție solară?

Îți spunem noi pentru că ne-am documentat și pentru că este un subiect ce ne interesează la fel de mult ca și pe voi. Protecția solară este recomandată pentru a fi utilizată la bebelușii mai mari de 6 luni. Cei mai mici de 6 luni ar trebui să folosească alte forme de protecție solară – având pielea mult mai sensibilă ( îmbrăcați-vă bebelușul în haine care să le protejeze pielea, nu-i țineți in soare și neapărat o pălărie )

Dacă ar fi să ne luăm după cel mai bun mod de a ne proteja copii de razele UV, ar trebui să-i ținem la umbră cât mai mult timp. Deja bănuim că știți că nu este recomandat să-i expunem când razele solare sunt foarte puternice. Și indiferent de ora la care alegem să stăm la plajă alegeți o protecție solară cu spectru larg cu un SPF 50. Aplicați protecție solară cu generozitate pe pielea expusă a bebelușului sau copilului și reaplicați din nou la fiecare două ore – sau mai des dacă cel mic petrece timp în apă sau transpiră.

Pentru a evita iritarea pielii copiilor, utilizați o protecție solară înaintea expunerii, aplicați un strat generos și uniform pentru a acoperi zona expusă soarelui – cu 30 de minute înainte.

Acestea fiind spuse, haideți să vă prezentăm cele mai bune, spunem noi, creme cu factor de protecție ridicat pentru pielea copiilor/bebelușilor.

1.La Roche-Posay Anthelios Dermo-Pediatrics

Această loțiune protectoare pentru copii, cu factor de protecție SPF 50+, La Roche-Posay Anthelios Dermo-Pediatrics protejează fiabil pielea sensibilă a copiilor față de razele UV. Mai mult decât atât, oferă o protecție de spectru larg foarte ridicată, împotriva radiațiilor UVA, iar sistemul de filtre solare Mexoplex – protejează fața. Loțiunea are o textură fină, fără parfum, rezistentă la apă și este testată sub control dermatologic și pediatric.

2.Cremă bio protecție solară minerală pentru bebeluți și copii FPS45

Cremă cu factor de protecție FPS 45 delicată ce formează un strat protector la nivelul pielii, iar mineralele din compoziție reflectă razele solare nocive. Aceasta acționează imediat după aplicare,  este rezistentă la apă, poate fi folosită cu succes în vacanțe. Uleiurile organice de rodie, măsline și nuci de Macadamia hidratează intens și oferă protecție maximă împotriva razelor solare pentru pielea fină a bebelușilor și copiilor.

Produs 100% natural, certificat bio EcoCert ce are un spectrum larg împotriva razelor UVA, UVB și UVC. Crema este potrivită pentru toate tipurile de piele inclusiv pentru cea sensibilă ( față și corp ).

3.Cremă bio cu protecție solara FPS 50+ extra-rezistentă la apă 

Crema bio cu protecție solară FPS 50+ este rezistentă la apă și oferă o protecție intensivă, pentru față și corp, pentru toate tipurile de piele, inclusiv cea sensibilă. Crema de plajă bio Eco Cosmetics cu cel mai înalt factor de protecție solară, ușor nuanțată, pentru a nu lasă urme albe.

Aceasta conține pigmenți minerali care reflectă razele soarelui, având acțiune completă împotriva razelor UVA/ UVB/ UVC ! Mai mult decât atât, oferă protecție 100% minerală, 100% fără filtre solare artificiale.

4. Loțiune protecție solară foarte ridicată de la Mustela 

Această loțiune este ideală pentru pielea sensibilă și intolerantă la soare, inclusiv pentru pielea cu tendință atopică. Loțiunea Mustela oferă o protecție solară pentru fața și corpul bebelușilor și copiilor, încă de la naștere. Mai mult decât atât, formula rezistentă la apă fortifică bariera naturală a pielii și păstrează bogăția pielii bebelușilor și copiilor, protejează de razele UV mulțumită Avocado Perseose.

Produsul este testat sub control dermatologic și pedriatic, având o toleranță ridicată, fiind hipoalergic și cu 0% parfum și 0% alcool. Gradul de protecție este la nivel ridicat SPF 50+ UVB UVA.

5.Bioderma Photoderm Kid Spray SPF50+

Spray-ul Bioderma Photoderm este, se pare, în preferințele mămicilor în ceea ce privește protecția solară. Și asta pentru că este practic, ușor de folosit și oferă o protecție mare indiferent de tipul de ten. Pielea delicată a copiilor are nevoie de protecție biologică internă:Cellular Bioprotection.

Acest spray cu fotoprotecție înaltă stimulează mecanismele de autoapărare ale pielii delicate și sensibile a copiilor. Produsul este ideal pentru pielea delicată a copiilor.

6. Cremă de soare SPF 50 cu floare de colț pentru copii și adulți cu pielea sensibilă – Weleda

Cremă de soare SPF 50 cu floare de colț din gama Weleda îngrijește cu delicatețe pielea bebelușilor și copiilor, dar și pe cea a adulților cu pielea sensibilă.

Linia Weleda Edelweiss Sun Care ajută la protejarea pielii în fața expunerii la soare și a traumelor dermatologice pe care aceasta le provoacă. Pentru protejarea celor mici se recomandă atât alegerea produselor cu un grad înalt SPF.

7. Gel cu protecție solară pentru copii SPF50+

Gama de produse cosmetice Vichy nu mai are nevoie de nicio prezentare. Din gama de creme pentru protecție solară, Vichy Capital Soleil lapte de protecție pentru copii pare să fie o alegere foarte bună. Pe lângă factorul de protecție, crema are și alte calități nu conține parfum, este usor de aplicat, este rezistentă la apă ( își menține eficacitatea chiar și în apă și după înot). In plus, contine apa termala Vichy.

8.Uriage Bariesun spray pentru protecție solară pentru copii SPF 50+

Uriage Bariesun spray previne uscarea pielii și asigură protecție solară foarte mare împotriva razelor UVA și UVB, precum și a radicalilor liberi. Textura sa ușoară și neuleioasă garantează o utilizare cu plăcere de fiecare dată când este aplicată. Acest spray garantează siguranță înaltă, toleranță ridicată, absorbție rapidă și o barieră de protecție perfectă pentru sezonul estival.

P.S: Nu uitați că nici dacă sunt protejați, nu trebuie să expuneți bebelușii și copiii mici la lumina directă a soarelui.

Tu ce cremă/loțiune alegi pentru protejarea pielii copilului tău?

 

Leave a Reply