Ieșitul afară nu este singurul mod de a petrece timpul alături de cei mici și acasă, în siguranță, putem face asta prin și cu ajutorul activităților de învățare. Atunci când copilul tău este acasă, tu ești profesorul lui. Dar asta nu înseamnă că trebuie să se simtă ca în clasă ci ca acasă – eliminând plictiseala. Încântați-vă copiii să descopere ceva nou, deghizând activitățile de învățare în jocuri distractive. Încercați aceste activități atrăgătoare și eficiente pe care le puteți face acasă.

Pe măsură ce milioane de copii sunt strămutați din școlile lor din cauza coronavirusului, a crescut o sub-criză pentru părinții care stau acasă toată ziua cu ei Ce vor face copiii toată ziua? Închiderea școlilor îi face pe părinți să găsească modalități de a tranzita fără probleme viața copiilor acasă. Este un lucru să-i distrezi toată ziua în weekend. Este altul când ai șapte zile pe săptămână din șapte în care trebuie să #staiacasă.

Secretul nostru ține în a face un program. Copiii sunt obișnuiți să urmeze un program, astfel încât realizarea unui model pe zile va ajuta enorm. Este mult mai ușor decât ai putea crede. Luați un pix, o coală de hârtie și efectuați o hartă despre cum vor arăta zilele acasă. Scopul este de a menține copiii ocupați și de a învăța, permițându-vă totodată să faceți și alte lucruri.

Iată cum să setați o rutină pentru copilul dvs.:

  • Folosește școala ca și cadru și onorează ceea ce fusese rutina copilului tău:
  • Când obișnuiește să ia micul dejun? Gustarea? Masa de prânz?
  • Rupeți ziua în bucăți mici, la fel cum face școala cu subiectele.
  • Dacă copilul a atribuit activități școlare, funcționează cel mai bine dimineața sau după-amiaza?
  • Dedicați timpul pentru joc

După ce ați trasat orele pentru lucruri precum mâncarea și misiunile de școală, sunteți gata să completați restul zilei, iar de fapt, pentru a face timp pentru petrecerea jocului dedicat pentru copii este foarte mare. Atunci când un copil își imaginează, creează, construiește sau inventează, el învăță lucruri serioase care îl vor ajuta pe viitor.

Iată și câteva sfaturi pentru o joacă eficientă:

1.Joacă jocuri de învățare

Puneți să-i învățați diferite lucruri jucând jocuri care îi determină pe copii să se miște în timp ce învață despre o varietate de subiecte.

Pentru preșcolari, începeți cu un joc de bază care îl ajută să învețe animalele din fermă, numere, culori și forme. Adaptați jocul pentru copiii de vârstă școlară pentru a acoperi anatomia, geografie, o limbă străină și informații din istorie. Ceea ce alegi să-i înveți cu acest joc poate fi limitat doar de imaginația ta.

2. Practică scrierea

Scrisul este o abilitate pe care copiii o vor folosi de-a lungul vieții. Învață-i să scrie cu metode care depășesc creionul pe hârtie. Lasă-i să se joace cu plastelină, cuburi, bețe de chibrit sau cu orice altceva care să nu fie creion, pix sau stilou. Acest tip de joc o să-i distreze și vor fi mai bine pregătiți pentru școală.

Dacă aveți preșcolari, ajutați-i să învețe alfabetul și mișcările fiecărei litere. Pe cei mai mari, încurajați-i să-și îmbunătățească performanța, ajutându-vă în sarcinile voastre de scris zilnic.

3. Identificați culorile

Copiii sunt interesați să învețe culorile de la o vârstă fragedă. Cu un pachet de culori le vei pune pe o cale de a identifica culorile, de a învăța cum să numeri și de a începe sortarea, care încurajează, de asemenea, abilitățile motorii brute. În același timp, îi ajutați să își dezvolte abilitățile motrice fine, lăsându-i să ridice obiectele minuscule.

4. Dezvolta abilități de numărare

Învățarea copilului tău să numere pare atât de simplu, dar recitirea numerelor în ordinea corectă este doar începutul.

Joacă un joc care îi permite să atingă fizic obiectele pe care să le poată număra. Ca un plus suplimentar, cercetările arată că proiectele hands-on activează creierul copiilor și îi ajută să învețe mai bine. Copiii care sunt mai avansați în abilitățile de numărare pot încerca o variație a jocului care îi va provoca să gândească dincolo de a număra până șa zece și în ceea ce privește câte obiecte văd de fapt înaintea lor.

5. Predați matematica

Matematica este un subiect ușor de predat, deoarece fără să vrem o folosim aproape zilnic. Adunați numărul de persoane care așteaptă la un restaurant. Împărțiți numărul jucătorilor de fotbal de pe teren la numărul de sticle de apă de pe bancă pentru a vedea câte persoane nu au nimic de băut.

Pentru preșcolari, viitoarea ta probă de matematică poate să înceapă din timp în recunoașterea numărului. Pentru copiii de vârstă școlară, abordați și alte probleme avansate de matematică prin jocuri!

6. Încercați experimente științifice acasă

Gândiți-vă la „experiment științific” și s-ar putea să aveți viziuni despre o explozie a laboratorului de chimie. 🙂  Nu vă temeți: nu trebuie să vă transformați bucătăria într-o zonă explozivă pentru a învăța copii despre știință acasă.

Preșcolarii se vor bucura de experimente științifice simple, care nu necesită mult efort din partea voastră, dar sunt încărcate cu oportunități de învățare distractive pentru cei mici. Pentru a vă fi mult mai ușor vă recomandăm noi această carte în care găsiți 40 de experimente științifice tocmai bune de încercat acasă.

7. Plantează ceva în grădină

Ei bine, aici vorbim despre cei care stau la curte. Și nu numai. Dacă stai la bloc îi poți propune copilului să planteze o floare sau legume în ghiveci. Există mai multe variante de a planta o grădină decât a pune o sămânță în pământ și a aștepta ca ea să crească. Grădinile sunt lecții de știință, nutriție și răbdare.

O grădină îi învață pe preșcolari cum plantele prind viață. Este, de asemenea, un mod ușor de a învăța despre nutriție și de a-l entuziasma de a mânca legumele pe care le-a crescut. Copiii de vârstă școlară pot păstra un jurnal de grădinărit, pot studia numele științific al unei plante și pot crește plante mai dificile.

8. Explorați culturile lumii

Pune jos manualul. Puțină creativitate te poate ajuta să-ți înveți copilul despre culturile lumii, într-un mod care va face învățarea distractivă în timp ce își va îmbogăți conștientizarea tradițiilor și a modurilor de viață ale celorlalți. Preșcolarii se pot bucura să facă meșteșuguri pe care le-ar putea găsi în alte țări și să deguste alimente autentice pe care le gătești împreună.

Voi cum vă petreceți timpul?

Leave a Reply

Scroll Up
Sign Up to Our Newsletter

Receive exclusive content, behind the scene features, read about our favorite things to do & where to shop!

Pin It on Pinterest