Pofta de Lasagna? Astazi ti-am pregatit o reteta delicioasa, pentru iubitorii de lasagna, dar si pentru cei care vor sa incerce noi retete alaturi de familie.

 

Ingrediente:

  • sare
  • piper
  • 2 cutii roşii decojite sau Passata
  • 1 pachet foi lasagna
  • 200 g parmezan
  • 200 g mozzarella
  • 2 linguri ulei de masline

Pentru sosul alb (Bechmel)

  • 100 g unt
  • 100 g făină
  • 1 litru lapte
  • nucşoara

Sos Ragù

  • 2 cepe
  • 4 Morcovi
  • 2 tije de apio sau telina
  • 500 g carne tocată (doar vaca sau mix de vaca cu porc )

Mod De Preparare

Lasagna cu carne tocata este usor de facut urmand recomandările de mai jos. Iti prezentam pasii pentru cea mai simplă rețetă de lasagna.

  1. Pune la calit ceapa tocata marunt, o lingura de ulei de masline,  morcovi si apio (toate sa fie taiate cubulete mici. Completeaza cu apa calda. Dupa 10 minute adauga carnea, sosul de rosii. Sosul se fierbe la foc mic, timp de 1,30 h, il poti prepara chiar si cu o zi inainte.
  2. Bechamel: Fierbi laptele si pune deoparte. Intr-o cratita topesti untul si adaugi faina, o amesteci rapid in untul topit. Se lasa 1 minut sa se prajeasca in unt fara a se colora si apoi o dai deoparte pentru a se raci, 10 minute. Adaugi apoi laptele clocotit si se amesteca bine pana se omogenizeaza compozitia. Se fierbe din nou 5 minute. Adaugi sare si nucsoara si se lasă deoparte, la cald.
  3. Foile de lasagna le fierbi 10 minute in apa cu putin ulei, apoi le scurgi si le folosesti la montarea lasagnei, intr-o tava de cuptor. Pe fundul tavii pui un strat de sos alb, acoperi in totalitate cu foi de lasagna, apoi alt strat de sos alb, un strat de ragù, parmezan, mozzarella, un strat de foi, pana la terminarea ingredientelor. Ultimul strat sa fie de ragù. Presara parmezanul si pune la cuptor pentru 40 de minute, la 170 ° static . Cu 5 minute inainte de a fi gata, adaugi mozzarella.

Daca partea de deasupra este prea maronie, poti acoperi cu folie de aluminiu.

 

Reteta propusa de: Maria Iorgu

Instagram: gatim.la.distanta

 

 

Leave a Reply

Scroll Up
Sign Up to Our Newsletter

Receive exclusive content, behind the scene features, read about our favorite things to do & where to shop!

Pin It on Pinterest