Copiii sunt destul de pretentiosi la mancare. Trebuie sa te inarmezi cu rabdare si un strop de creativitate. Incearca o diversificare a preparatelor si cel mai important, cat mai multe culori in farfurie.

Cei mici vor fi fascinati de chiftelutele de curcan in sos de portocala datorita aspectului si mai ales al gustului.

 

Ingrediente:

  • 300gr piept de curcan (se pot face si cu pui)
  • 100gr miez de paine
  • lapte pentru a inmuia painea
  • 1 ou
  • patrunjel sau baby spanac
  • usturoi
  • o lingura de parmezan
  • sare si piper (optional)
  • faina
  • ulei de masline
  • portocala bio (suc si coaja rasa) . Inlocuiti cu coaja de lamaie.

 

Modalitate de preparare:

  • Se inmoaie miezul de paine.
  • Se adauga in robot carnea, miezul de paine (scurgeti un pic lichidul in exces), usturoiul, mana de baby spanac sau patrunjel, oul, parmezanul, coaja rasa de lamaie sau portocala, optional sare si piper.
  • Se va obtine o compozitie destul de moale, pe care o veti modela mai usor avand mainile usor umezite. Dati chiftelutele prin faina.
  • Incalziti o tigaie si adaugati un strop de ulei de masline. Adaugati chiftelutele si le lasati pe foc cateva minute, intorcandu-le usor pe ambele parti. Adaugati la final sucul de portocala si lasati la foc mic cu capac, 15 minute.

 

 

* Puteti inlocui si cu carne de pui

Daca nu doriti sa incalziti chiftelutele in ulei de masline , le puteti adauga direct in sucul de portocala. Adaugati Putin ulei de masline, sucul de portocala ,incalziti si apoi adaugati chiftelutele date prin faina . Am testat si functioneaza. Se fierb in sucul de portocala.

Reteta propusa de: Maria Iorgu

Instagram: gatim.la.distanta

Leave a Reply

Scroll Up
Sign Up to Our Newsletter

Receive exclusive content, behind the scene features, read about our favorite things to do & where to shop!

Pin It on Pinterest