Cu toții ne-am dorit ca cel mic să stea cât mai departe de telefon, televizor, laptop și tabletă, însă tehnologia este atât de avansată încât ne este aproape imposibil să-l ținem departe de toate aceste device-uri. Dar dacă nu avem cu cine să ne lăsam copilul și dorim să ne ocupăm și de treburile gospodărești: fie că suntem în sala de așteptare și cel mic își pierde răbdarea, fie că vrem să întindem rufele, fie că vrem să vorbim la telefon sau avem o discuție importantă, fie că vrem să facem mâncare – aplicațiile telefonice educative pentru cei mici sunt cheia răspunsului dorit.

Aplicațiile interactive de pe telefon sunt cele mai cool și moderne metode de a ne ține copilul ocupat, însă aceste aplicații sunt și extrem de practice și utile în învățarea de noi jocuri, cuvinte și limbi străine.Cu toate acestea, dacă doriți să maximizați valoarea și să minimalizați vinovăția, atunci poate merita să aveți cele mai bune aplicații educative pentru copii.

Așa că alegeți ceea ce este potrivit pentru vârsta copilului dvs. și descărcați aplicațiile potrivite. Noi am făcut o selecție cu cele mai intersante aplicații android/iphone care să le dezvolte imaginația și care să fie considerate ca niște jocuri pentru ei.

1. Jungle Time

Viața devine mult mai ușoară atunci când cei mici ne pot spune cu exactitate cât este ora. Jungle Time vine în ajutorul părintelui ocupat făcând învățarea timpului mai distractivă și mai antrenantă. Este o aplicație educativă și captivantă, ușor de utilizat, care îi învață pe copii să învețe timpul în mai multe limbi. Această aplicație se adresează copiilor cu vârste cuprinse între 3 și 8 ani.

2. Endless Wordplay

Această aplicație este genială ca suport pentru învățarea scrisului, dar există, de fapt, și câteva concepte matematice. Este vorba doar despre puzzle-uri cu cuvinte cu rime, cu animații care vor menține atenția copiilor.

Wordless stabilește scenariile ortografice, formarea de cuvinte și rime minunate! Această aplicație introduce tiparele ortografice și cuvintele cheie care sunt importante pentru începătorii și scriitorii timpurii. Limba engleză scrisă poate fi complexă și confuză, iar Endless Wordplay consolidează regulile și variațiile de ortografie folosind rime și o cale distractivă, progresivă, de învățare.

Fiecare lecție consolidează un model ortografic și fonetic folosind o secvență de puzzle-uri de rime cu litere care prind viață. Cuvintele rimante duc apoi la animații distractive și ilustrative. Această aplicație se adresează copiilor cu vârste cuprinse între 2 și 5 ani.

3. The Human Body

Dacă aveți un copil pasionat de corpul uman sau pur și simplu un copil cu imaginație și cu multe întrebările „de ce”, atunci aceasta este aplicația pentru ei. Explorați corpul uman, aflați ce fac organele și cum funcționează întregul sistem. Această aplicație se adresează copiilor cu vârste cuprinse între 4 și 8 ani.

 

4. Squeebles Times Tables

Sabelele Squeebles Times este un mod distractiv și interactiv, pentru copiii dvs. de a învăța și de a-și îmbunătăți abilitățile de bază ale matematicii. Aplicația dispune de șapte moduri diferite de jocuri, de tabele și o zonă de teste, dar și un sistem de recompense care apelează la copii pentru a salva personaje Squeebles de Monstru Maths. Această aplicație se adresează copiilor cu vârste cuprinse între 4 și 8 ani.

5. EduGuru Maths

Proiectată special pentru EYFS, destinată astfel copiilor cu vârste cuprinse între 3-5 ani, această aplicație aduce matematica la viață prin animații drăguțe care vor asigura copilul dorința să iubească matematica din start. Această aplicație se concentrează pe forme, modele, secvențe, monede, recunoașterea numărului și multe altele și există o mulțime de ținte motivaționale.

EduGuru Maths se adresează perfect copiilor și le oferă un echilibru de predare și instruire, cu animații drăguțe, pentru a ajuta la dezvoltarea abilităților lor de matematică, inclusiv: +, -. : și x.

6. Pirate Treasure Hunt (Gratuit)

O aplicație excelentă, destinată copiilor primari mici. Ea implică rafinarea și practicarea rezolvării problemelor atât în alfabetizare cât și în matematică.Cei mici trebuie să se alăture piratului Jack care are nevoie de ajutorul copilului tău pentru a rezolva opt probleme și pentru a găsi comoara ascunsă.

Cei mici sunt învățați să utlizeze diferite strategii pentru a rezolva indicii și veți găsi prada.

7. Play 123 (gratuit)

O aplicație educațională pentru copii, concepută cu mintea preșcolarilor. Acoperă forme, culori și numere și o face bine. S-ar putea să aibă un voice-over american, dar acesta este mai entuziast decât să fie iritant, perfect pentru cei mici.

PLAY 123 este o aplicație educativă pentru iOS pentru copiii de vârstă preșcolară și de grădiniță, unde pot practica conceptele geometrice, spațiale și logice. Utilizatorii desenează linii, cercuri, pătrate și triunghiuri și monitorizează interacțiunea dintre obiecte. Înainte ca utilizatorii să poată intra în arena, ei trebuie să urmeze instrucțiunile povestite și să urmărească sau să deseneze formele în mod corect.

Aplicația este foarte ușor de utilizat, încă nu este recomandată copiilor mai mari, deoarece se vor plictisi rapid de activitățile limitate. Dar pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 2 și 5 ani, este o modalitate foarte bună să învețe concepte matematice de bază.

8. YouTube Kids

YouTube Kids a fost creat pentru a oferi copiilor un mediu cu un conținut distractiv pentru ei și să exploreze singuri și mai ușor  călătoria în timp. Aceasta nu este doar una dintre cele mai bune aplicații educaționale, ci pur și simplu una dintre cele mai bune aplicații pentru copii. Plasează toate acele videoclipuri educative (și distractive) printr-un filtru și o interfață adecvate vârstei lor. Copiii adoră YouTube, iar acest lucru îl face mai sigur și mai potrivit pentru cei mai tineri. Această aplicație se adresează copiilor cu vârste cuprinse între 0 și 5 ani.

9. Reading Raven

Cu tovarășul Reading Raven care îi ghidează, copiii vor călători în aventuri pline de distracție, unde vor întâlni broaște, omizi care se transformă în fluturi, acrobați de circ, creaturi marine subacvatice, monștri de zăpadă, pinguini zburători, roboți, rachete și multe altele!

Reading Raven este bazat pe fonică și, spre deosebire de alte aplicații care îi învață să citească, chiar și aplicații fonice, îi ajută pe cei mici de de la învățarea abilităților fundamentale de pre-lectură și lectură, până la citirea de propoziții și povești foarte scurte. Aplicația se adresează copiilor cu vârsta cuprinsă între 3 și 7 ani.

Tu ce aplicație ai descărcat pentru micuțul tău?

Leave a Reply