Bebelușii și somnul merg mult mână în mână. Din momentul în care sosește micuțul tău pe lume, mulți părinți se întreabă: „Cum doarme?” Marea majoritate a părinților achiziționează foarte multe cărți pentru a le fi mult mai ușor să învețe cum să-i adormă pe sugari, însă cu toate acestea babynest-ul este extrem de esențial de cumpărat indiferent de cât de multe alte sfaturi am pune în practică.

Modul de somn este unul diferit de la un copil la altul, asta se datorează modului în care le sunt introduse pătuțurile și a modului în care este amenajată camera micuțului. Iar pentru a vă fi mai ușor să-i adormiți trebuie să știți că bebelușii nu au fost niciodată concepuți să doarmă în izolare completă, psihologic sau biologic. Bebelușul tău depinde de tine, zi și noapte, pentru a-și asigura nevoile.

Când mama și copilul sunt apropiați, amândoi se odihnesc mult mai bine. Atunci când bebelușul este chiar lângă ea, mama nu trebuie să se ridice din pat pentru a-și legăna copilul, pentru a hrăni bebelușul etc.

Așadar, a venit momentul să facem un salt în lumea celor care doresc să doarmă și să alegem babynest-ul. Babynest-ul asigură un sentiment plăcut și confortabil pentru cel mic. Este foarte potrivit pentru nou-născuți și este bine să îl ai prin preajmă pentru că el este un produs în care bebelușul tău poate sta în siguranță.

Cuiburile pentru bebeluși, sau păstăile pentru copii, cum sunt, de asemenea, cunoscute, sunt în esență saltele cu părți căptușite, care oferă o zonă de dormit îngustă și confortabilă pentru copilul tău. Ele devin o alegere din ce în ce mai populară față de coșurile tradiționale, ca spațiu de dormit portabil pentru nopți de zi.

De-a lungul timpului este posibil să fi văzut un avertismentul făcut de cei de la The Lullaby Trust că păstăile de dormit pentru copii și cuiburile nu respectă liniile directoare de somn pe care le promovează.

„Dovezile arată că cea mai sigură modalitate de a dormi un bebeluș este pe o saltea fermă, plată, rezistentă la apă într-un pătuț sau coș moale și nu am recomanda nicio suprafață de somn care nu se conformează acestor recomandări”, au declarat cei de la The Lullaby Trust care consideră că aceste cuiburi nu respectă liniile directoare.

Prin urmare, deși riscul este foarte mic, vă recomandăm:

Alegeți un babynest cu o saltea fermă. Saltelele moi au fost legate de un risc crescut de SIDS. O saltea fermă nu ar trebui să se scufunde mai mult de câțiva milimetri atunci când copilul este așezat pe ea. De asemenea, evitați saltelele cu spumă de memorie.

Nu lăsați niciodată copilul nesupravegheat. Asta înseamnă că nu li se recomandă să doarmă peste noapte în babynest, până la vârsta de 1 an.

Verificați în mod regulat dacă bebelușul nu se supraîncălzește sau și-a mutat fața în căptușeala laterală. Ambele au fost legate de un risc crescut de SIDS, iar acestea din urmă pot duce la sufocare accidentală.

Atunci când utilizați un babynest pentru copii, acestea trebuie să fie întotdeauna amplasat pe o suprafață plană, fermă, stabilă și să respecte întotdeauna instrucțiunile producătorului.

Pentru ce folosesc un cuib pentru copii?

Unul dintre motivele pentru care aceste babynest-uri au devenit atât de populare, este că astăzi medicii și profesioniștii din domeniul sănătății recomandă bebelușilor să doarmă pe spate. Plasarea copilului pe spatele în somn scade riscul de SIDS (sindrom de moarte subită a sugarului).

Babynest-urile sunt de asemenea populare pentru părinții care aleg să își adoarmă copilul în propriul lor pat.

Babynest-urile sunt în siguranță?

Deoarece este un produs relativ nou pe piață, nu există standarde de siguranță care să reglementeze și să se asigure că acestea sunt în siguranță. De accea trebuie să fim foarte atenți atunci cân achiziționăm acest produs: marginile și salteaua nu trebuie să fie moi.A

La ce trebuie să te gândesti atunci când cumperi un babynest?

Siguranță. Verificați salteaua și părțile laterale să fie ferme.

Cât timp se poate utiliza produsul. Cuiburile de bebeluși vin în diferite dimensiuni, în funcție de brand/producător. Cu siguranță vă doriți ca acesta să se potrivească nou-născutului dvs., dar, de asemenea, să-l puteți ajusta la copilul în creștere.

Materialele folosite. Ar trebui să alegeți produsele care sunt fabricate dintr-un material certificat Oeko-Tex. Astfel te asiguri că primești cele mai bune și mai sigure produse pentru copilul tău.

Acestea fiind spuse, dacă tot sunteți în căutarea unui babynest sau cuiburi pentru nou-născuți așa cum ne place nouă să spunem, am întocmit o listă cu cele mai bune variante pentru copii.

 

1. Cuib pentru bebeluși Cocoonababy® Red Castle

Cuibul pentru bebeluși Cocoonababy® Red Castle, este un un cuib ergonomic pentru bebelușii de la 0 la 4 luni. Cuibul pentru bebeluși, cât și părinții iubitori, vor întămpina copilul cu multă dragoste, fără ca acesta să fie speriat de spațiul mare din jurul lui. Datorită cuibului Cocoonababy® , bebelușul dvs. se va obișnui cu spațiul liber fără probleme, deoarece cuibul imită poziția pe care copilul o are în burta mamei sale.

Copii nou-născuți nu suportă spațiul liber în care se simt abandonați. Pereții înălțați ai cuibului pentru bebeluși, oferă copiilor un sentiment de securitate, deoarece aceștia iubesc spațiile restrânse, în care nu se pot întoarce prea mult și nu se pot fâșăi mult.

2. PurFlo Newborn Breathable Nest

Cuibul respirabil Purflo este ideal pentru somn supravegheat și odihnă. Potrivit de la naștere, cuibul este făcut dintr-o combinație de bumbac din jersey 100%, plasă 3D anti-bacteriană și fibre respirabile pentru a crea un mediu de somn sigur, confortabil și igienic pentru copil. Toate materialele sunt anti-bacteriene și anti-fungice; oferind un loc hipoalergenic, respirabil și fără substanțe chimice, sigur pentru odihnă a bebelușului.

Babynest-ul organic Snuggle Me pentru bebeluș este proiectat să se curbeze în jurul spatelui bebelușului în timp ce îi oferă o senzație de îmbrățișare. Această senzație este reconfortantă și extrem de eficientă la calmarea copilului. Folosiți-vă Snuggle Me pentru relaxare, odihnă supravegheată, timp petrecut pe burtică și multe altele.

Babynest-urile sunt create pentru a da cel mai bun start în viața nou-născuților. Sunt concepute cu o protecție laterala fermă și cu o saltea confortabilă de 3 cm grosime. Design-ul unic ascunde corzile, pentru ajustarea dimensiunilor babynest-ului, astfel încât bebelușul tău să nu intre în contact cu ele.

 

5. BABYLIFT / BABYNEST

LIEWOOD Classic Dot Gro Nest și Lift poate fi un cadou perfect pentru noii parinti. Experții pentru copii de la Liewood il gasesc ideal pentru bebelușii care dorm. Este o combinație perfectă dintre un ascensor pentru copii și cuib, are curele lungi, astfel încât să puteți mișca îngerul dumneavoastra dormind fără ca acesta sa fie deranjat. Este perfect pentru paturi, canapea sau în unele carucioare.

6. Voksi Baby Nest Premium

Un loc confortabil pentru copilul tău, iar salteaua din spumă fermă oferă un plus de sprijin și un confort ergonomic ridicat

Este un produs ușor de transportat datorită genții practice de călătorie în care vine Baby Nest Premium.

Tu vezi babynest-ul o necesitate pentru micuțul tău?

Leave a Reply