Yoga a devenit o adevărată practică pentru adulți în ultimii ani, dar ne-am gândit vreodată să împărtășim practica și cu copiii noștri? Yoga poate aduce beneficii în mod semnificativ copiilor și, în unele moduri, poate chiar mai mult decât adulților.

Yoga are o mulțime de beneficii asupra sănătății emoționale și fizice și poate fi amuzantă și relaxantă pentru cei mici.

Studiile clinice au arătat și faptul că yoga nu doar îmbunătăţeşte aptitudinile fizice la copii, dar contribuie și la o mai bună performanţă academică şi echilibru emoţional.

Iată doar câteva dintre aceste avantaje:

 

1. Yoga nu este competitivă

În lumea de azi, auzim atât de multe despre a fi cei mai buni și a obține cele mai bune rezultate. Yoga îi învață pe copii că trupurile lor sunt diferite; corpuri diferite fac lucruri diferite și toate sunt în regulă. Nu există nimeni mai bun sau mai rău în yoga; cu toții doar ne explorăm corpurile și învățăm totul despre el.

 

2. Yoga îi învață să se auto-accepte

În același mod în care le oferă copiilor o oportunitate de a învăța ceva care nu este competitiv, îi învață  să se accepte și să prețuiască așa cum sunt.

 

3. Namaste: Lumina din mine vede lumina din tine

Yoga îi învață acceptarea și toleranța față de ceilalți. În practicarea yoga, copiii învață la început de viață că toate ființele vii trebuie să fie prețuite și respectate așa cum sunt, contribuind astfel la crearea unor comunități locale mai pașnice și o lume mai pașnică în viitorul nostru.

 

4. Yoga încurajează obiceiurile sănătoase

Orice program de exerciții începute în copilărie îi ajută pe copii să rămână activi fizic și sănătoși. Cu toate acestea, yoga duce mai departe asta învățând nu numai obiceiurile sănătoase menționate mai sus, ci și o abordare sănătoasă a alimentației și capacitatea de a vă calma și a concentra mintea.

 

5. Mai multă concentrare

Trăim într-o lume a lipsei de concentrație, iar yoga poate îi ajuta cu asta. Învață copiii să fie prezenți și să se concentreze asupra respirației lor.

Învață cum respirația îi poate ajuta pe parcursul zilei, în orice situație. Învață să se concentreze, învăță să aibă o poziție corectă a corpului și, în acest sens, învață să se concentreze asupra corpului lor și a modului în care funcționează – ghidând fiecare dintre membre.

 

6. Yoga îi învață tehnici de calmare

Cei mici se confruntă cu frustrarea, de obicei, plângând și aruncând cu jucăriile în stânga și în dreapta. Prin și cu ajutorul tehnicilor de yoga vor învața tehnici de respirație sănătoase adecvate și care să focalizeze mintea, încep să învețe cum să aplice aceste tehnici și în viața lor de zi cu zi și să reacționeze corespunzător în orice situație.

 

7. Copiii învață auto-conștientizarea prin yoga

Ghidându-și corpul, copiii învață mai multe despre corpul lor și de ce sunt capabili. Învață mai multe despre mintea lor și despre cum îi pot afecta nu numai propriile lor atitudini și abordări în viață, ci și atitudinile celorlalți.

Învață că pot realiza acest lucru prin propriile gânduri și cum aleg să reacționeze în orice situație. Această conștientizare a corpului, a minții și a spiritului îi ajută pe copii să devină adulți mai încrezători, mai amabili și mai responsabili.

 

8. Yoga susține sănătatea mentală pozitivă la copii

Toate beneficiile de mai sus se leagă. Când copiii învață să se accepte și să se iubească pentru cine sunt, să vadă binele în ceilalți, să-și concentreze și să-și calmeze mintea și să fie conștienți de capacitățile lor înnăscute.

Acestea fiind spuse am realizat o listă cu centre unde se practică yoga:

1. București :

Lilik Yoga Studio – Corbeanca, Șos. Unirii, 236, în incinta Centrului Comercial Moara Corbeanca
Morning Star   – Str.Almaș, nr 16

2. Cluj : 

3. Timișoara :  

4. Piatra Neamț :

5. Brașov :

Leave a Reply