Dacă ești deja însărcinată sau îți dorești să se întâmple în viitorul apropiat, vitaminele prenatale sunt extrem de importante pentru a putea acoperi anumite lipsuri pe care toată lumea le are. În cele ce urmează am realizat o listă cu tot ceea ce trebuie să luam în timpul sarcinii:

 

Acidul folic

Acidul folic joacă un rol important în dezvoltarea bebelușului. Doza recomandată pentru o femeie însărcinată este de 600 ug de acid folic pe zi pentru a reduce riscul de defecte de tub neuronal, malformații cardiace și spina bifida. Administrarea corectă a acidului folic se face preconcepțional și în primele 6-8 săptămâni de sarcină.

 

 Fierul

Corpul are nevoie de mult mai mult fier în timpul sarcinii, mai ales că nivelul de sânge crește cu 50%. Fierul este necesar pentru a transporta oxigenul în sânge și pentru dezvoltarea sănătoasă a fetusului și a placentei.

De asemenea, trebuie să ținem cont că fierul poate cauza constipaițe, iar pentru a preveni constipația trebuie să faceți următoarele lucruri:

  • bea multe lichide;
  • include mai multe fibre țn dieta zilnică;
  • fă zilnic sport, însă cere mai întâi acordul medicului;
  • cere doctorului să-ți recomande un laxativ ușor.

 

Vitamina D

Vitamina D este importantă pentru o bună funcționare a sistemului imunitar, pentru sănătatea sistemului osos și pentru diviziunea celulară. Lipsa ei în timpul sarcinii crește riscul de naștere prematură, diabet gestațional și de naștere prin cezariană.

 

Magneziu

Deficiența de magneziu în timpul sarcinii duce la naștere prematură și la hipertensiune cronică.

 

Vitamina E

Vitamina E ajută la dezvoltarea sistemului imunitar, dar nu trebuie luată din suplimente, ci din alimente.

 

Vitamina C

Vor lua suplimente cu vitamina C gravidele fumătoare, consumatoare de alcool, dar și cele cu sarcini multiple. Doza zilnică necesară este 50 mg/zi iar dozele prea mari (peste 1 gram/zi) pot afecta negativ fătul.

 

Calciu

Există un transfer de calciu de la mamă la făt care crește mult în trimestrul al treilea, din luna a VII –a de sarcină fătul primind de la mamă ¾  din calciu fetal.

Necesarul de calciu în sarcină crește cu 0,5-0,8 g/zi față de necesarul femeii negravide (0,8 g/zi). În mod frecvent, gravidele primesc în ultimul trimestru suplimente de calciu + vitamina D.

 

Iod

Iodul este esențial pentru buna funcționare a glandei tiroide, mai ales în timpul sarcinii. Deficiența de iod duce la instabilitate mentală, probleme cu auzul sau chiar la pierderea sarcinii. Doza zilnică recomandată pentru o femeie însărcinată este de 150 micrograme.

Pentru a vă veni în ajutor, am decis să vă facem o selecție de vitamine ce nu ar trebui să lipsească din casa unei viitoare mămici.

Gama Elevit a fost concepută special pentru a contribui la acoperirea necesităţilor nutriționale crescute ale femeilor care doresc să rămână însărcinate, sunt însărcinate sau alăptează.

Momentul în care un cuplu ia decizia de a întemeia o familie sau de a extinde familia existentă reprezintă începutul unei călătorii palpitante şi este de importanţă covârşitoare. Este o călătorie a cărei cheie este reprezentată de pregătirea adecvată.

Elevit 1 comprimate filmate conține multivitamine şi minerale; a fost conceput special pentru a contribui la acoperirea necesităţilor nutriţionale crescute ale femeilor care încearcă să rămână însărcinate sau se află in primele 12 săptămani de sarcină.

Femibion 1 – sarcină sănătoasă

Este o combinație de 0,4 mg acid folic cu o cantitate echivalentă de Metafolin în scopul de a asigura aportul optim încă de la începutul sarcinii de acid folic chiar și pentru femeile care nu pot metaboliza acidul folic la nivel optim .

Femibion conține în plus 9 vitamine esențiale și iod în scopul de a asigura nivelul optim și necesitățile crescute, încă de la începutul sarcinii. Acesta pregătește optim organismul pentru sarcina și ajută la dezvoltarea sănătoasă a copilului până la sfârșitul primului trimestru de sarcină.

Leave a Reply