Vara aceasta s-au pregătit o gama diversificată de cursuri pentru copii. Participând la aceste cursuri cei mici au ocazia să învețe lucruri noi, să-și dezvolte creativitatea și atenția, să petreacă timpul liber într-un mod plăcut, să-și depășească timiditatea și să se exprime prin intermediul formelor și culorilor.

Curs de pictură în acril

Pe parcursul acestui curs cei mici vor învăța să folosească culorile acrilice pe pânză. Vor învața noțiuni de compoziție, paletă cromatică, diferența dintre acril și alte materiale.

Pentru a păstra entuziasmul copiilor faţă de învăţare, văzută ca descoperire, vă invităm să vizitaţi ansamblul Moara de hârtie – Satul meşteşugurilor, un loc de un farmec aparte, în care copiii au ocazia să se apropie, cu sufletul şi cu mâinile, de meşteşuguri variate! Iată ce vă propunem:

Ţesem fire de poveste şi coasem cu rost este un atelier prin care copiii se vor apropia de un meșteșug străvechi – țesutul la război, ce le va dezvolta atenţia, îndemânarea, spiritul creativ, dar şi răbdarea. La sfârşit, copiii se bucură de rodul activităţii lor şi, pe lângă amintiri de neuitat, iau acasă ceea ce cu rost au lucrat!

Atelierul Păpurim păpuşi din papură îi invită pe cei mici să descopere cum trăiau oamenii în vechime şi în ce fel foloseau plantele din împrejurime. Se vor împrieteni cu papura, plantă importantă ce creşte în Delta Neajlovului din Comana, şi vor face o păpuşică – un Păpurel sau o Păpurică!

Fantezie în lumea lutului este un atelier foarte iubit. De cauţi o joacă instructivă, modelajul e cel mai potrivit! Copiii îşi dezvoltă imaginaţia, creativitatea, dar şi îndemânarea. Ei sunt încurajaţi să se exprime prin artă, propria creaţie devenind sursă de încredere şi bucurie.

Atelierul În lumea lemnului propune o apropiere de un material viu şi fascinant prin structură şi textură: lemnul. Copiii vor fi încântaţi să asculte şi să împărtăşească poveşti despre natură şi lemn, să vadă obiecte din lemn din casele românilor de altădată şi să observe cum se lucrează cu acest material deseori văzut, dar mai puţin cunoscut. La rândul lor, vor fi invitaţi sa creeze singuri sau în echipă un obiect de lemn. Activitatea se desfăşoară în Atelierul de lemn din Satul meşteşugurilor.

Învățăm, ne jucăm și măcinăm în Satul meșteșugurilor este un atelier de morărit şi de copii mult îndăgit, ce îşi propune să îi apropie pe copii de lumea cerealelor într-o incursiune prietenoasă, jucăușă, dar în același timp educativă. Copiii vor avea ocazia să macine diverse cereale cu ajutorul unor mori manuale. Activitatea are loc lângă Moara cu poveşti din Satul meşteşugurilor.

Leave a Reply