Cum ne îmbrăcăm bebelușul este unul dintre aspectele esențiale de care depind confortul și acomodarea la noul mediu de viață. Noi am făcut o selecție cu hăinuțele pe care trebuie să le achiziționați atunci când apare, un bebeluș, în viața voastră. Indiferent de ce decideți să cumpați trebuie să țineți cont de faptul că hainele trebuie să fie moi, confortabile și ușor de întreținut.

Iată ce hăinuțe nu trebuie să lipsească din dulăpiorul unui bebeluș:

 

1. Body-uri

Body-ul este un articol de vestimentaţie esenţial în garderoba unui bebeluş. Este foarte versatil, poate fi purtat pe sub rochiţe, salopete, costumase sau chiar pijamale din două piese. Copilul se mişcă în voie, body-ul ţine căldură la spate şi burtică şi este un suport pentru scutec. Aceste piese vestimentare sunt extreme de utile și le poți cumpăra în număr cât mai mare. Cu mânecă lungă sau cu mânecă scurtă acestea permit ca bebelușul să fie schimbat mult mai ușor.

2. Pantalonași / salopete sau rochițe

Peste un body  se poate pune un pantalonaș, o salopetă ( dacă este băiețel ), o rochiță ( în cazul unei fetițe ).

3. Bluze

Acestea se pot pune tot peste body, iar de preferat este să luați bluzele care se petrec parte peste parte sau cele care se închid în față ori la spate. Ar fi bine să evitați bluzele care se trag pe cap.

4. Pijamale

Foarte utile și practice sunt pijamalele dintr-o singură bucată.

 

 

5. Căciuliță și mănuși

Mănușile sunt foarte utile în primele săptămâni pentru a proteja bebelușul să nu se zgărie cu unghiuțele pe față și ochișori.Căciulița trebuie folosită în cazul în care este frig, vremea se răcește.

6. Păturică

Chiar dacă nu este o piesă vestimentară, pătura este esențială în orice anotimp la bebeluși. Acum că se apropie vara trebuie să optați pentru o pătura subtire, din bumbac 100%.

Pentru a vă fi mai ușor am făcut și o selecție cu nenumărate magazine cu hăinuțe pentru bebeluși, care mai de care mai drăguțe: rochițe, sarafane, pantaloni, cămăși etc., însă tot ce trebuie să faci este să ții cont de următoarele aspecte:

  • Alege materiale naturale, care lasa pielea sa respire si nu provoaca alergii. Vorbim aici despre bumbac sau in.
  • Calca hainele copilului, pentru ca materialul sa fie moale si pentru a nu-i produce iritatii.
7. Pălării și șosete 

Pălăria are rol de protecție pe timpul verii atât față de soare, cât și față de vânt. Atunci când alegi pălăria bebelușului, ai grijă ca aceasta să asigure protecție împotriva razelor UV.

Vestimentația nou-născutului trebuie să fie una extrem de simplă și utilă pentru nevoile sale. Îmbrăcămintea trebui să fie în primul rand ușor de îmbrăcat și să cuprindă câteva bluze tip body, pantaloni, soșete, căciulițe, botoșei, salopete din bumbac și câteva costumașe pentru plimbare.

Leave a Reply