Pentru că săptămâna trece rapid şi weekend-ul bate la uşă rapid, vă propunem o serie de activităţi distractive şi sănătoase, atât pentru copii, cât şi pentru părinţi. Noi am realizat un top al acestor activităţi.

1. Sport în aer liber sau la un club sportiv

Acum este perioada perfectă de a face sport în aer liber, astfel te asiguri că micuţul tău are parte de o actvitate sănătoasă, va avea poftă de mâncare şi că va dormi bine! Cu băieţeii putem juca fotbal, cu fetele putem sări coarda, juca volei. Mai mult decât atât ne putem da pe bicicletă sau pe role.

De asemenea, am putea să-i îndrumăm către cursuri înot, dansuri sportive sau moderne, tenis, basket sau altele.

2. Teatru pentru copii

Teatrul este un domeniu foarte îndrăgit de copii, mai ales că există piese de teatru interactiv, care stimulează copiii să interacţioneze cu publicul, să fie creativi și dezinvolţi. Aşadar, puteţi merge cu cei mici fie la teatru de păpuşi sau o piesă de teatru forum, sau, de ce nu, la un spectacol de balet.

3. Parcul de distracţie

Mersul în parc este foarte benefic și distractiv pentru cei mici. Datul pe topogan sau cu maşinuţele  şi, de ce nu, parcurile de tipul “aqualand” sunt şi ele o soluţie pentru a petrece timpul liber în mod sănătos.

Superland din Brașov este cel mai mare parc de distracții din România dedicat celor mici.

Edenland Park reprezintă destinația ideală pentru aventura în aer liber, relaxare și distracție în familie sau cu prietenii.

Paradis Land este primul brand din zona de Sud- Est a României ce își propune să îmbunătățească experiența de aventură trăita într-un astfel de parc.

Parcul de aventură Comana cuprinde 6 trasee pentru copii, 3 trasee pentru adulți de dificultate progresivă (ușor, mediu și dificil), o tiroliană peste lac și o cascadă de tiroliene.

Arsenal Park este situat în cadrul singurului complex turistic cu specific militar din țară și din sud-estul Europei. Aleile complexului sunt strajuite de 150 de exponate militare.

Balu Resort este situat într-un cadru natural de o frumuseţe rar întâlnită, printre crestele Carpaţilor Orientali, în mijlocul pădurilor de brazi ai Harghitei, Balu este unul dintre cele mai vechi parcuri de aventură din ţară, mândrindu-se cu o tiroliană lungă de 985m din care 350 m peste un lac.

Extreme Park Cernica este destinația ideală dacă esti în căutarea unui parc de aventuri distractiv și divers. Este situat într-o locație uimitoare în cadrul complexului Phoenix Cernica, la doar 15 km de București, în umbra pădurii Cernica.

4. Drumeţiile

Alege să-ți duci copilul în drumeții, cu singuranță o să fie încântat. Mare, munte, chiar nu contează, cel mai important este să iasă din monotonia de zi cu zi. Drumețiile prin pădure sau o bălaceală în mare sunt un excelent mod de a-și petrece weekendul.

5.   La cinema

Mersul la film este un mod foarte plăcut de a petrece 1-2 ore vizionând noutățile în materie de filme pentru copii.

CinemaCity

Happy Cinema

Cinema One

6.  Mergem la ZOO!

Mersul la ZOO poate fi o alegere minunată pentru a petrece câteva ore din weekend. Copiii vor fi extrem de entuziasmaţi să vadă animăluţele lor preferate. Mai mult decât atât această activitate este şi una educativă, cei mici putându-se familiariza cu animalele pe care nu le-au văzut până atunci.

Dacă tot se anunță o vară incendiară, profitați de această perioadă pentru a vă duce cu cei mici la teatru, film pentru a face activități sportive sau creative în aer liber, pentru a vă plimba la munte și nu numai.

Grădina Zoologică de la Târgu Mureș

Este una dintre cele mai apreciate Gradini Zoologice de la noi din țară. În rezent, deține peste 500 de animale și are o rezervație de urși și lupi și un pavilion de animale din Africa.

Grădina Zoologică de la Timișoara

Grădina zoologică din Timișoara oferă vizitatorilor  o varietate mare de animale domestice și sălbatice, animale originare din America de sud, Africa, Australia și Europa.

Grădina zoologică din Târgoviște

Este una dintre cele mai mari grădini zoologice din România, fiind întinsă pe patru hectare de pământ. Animalele deținute sunt de pe toate continentele lumii, unele dintre ele chiar specii pe cale de dispariție.

Grădina zoologică din Ploiești

Grădina zoologică din Ploiești adăpostește specii dintre cele mai diverse.

Grădina zoologică din Sibiu

Grădina zoologică din Sibiu este cea mai veche din România.

Grădina zoologică din București

Are o suprafață de mai puțin de 6 hectare, iar varietatea de animale nu este atât de mare ca în alte orașe.

Grădina zoologică din Brașov

Deține aproape 60 de specii de animale, păsări și reptile.

 

Leave a Reply