Știm cu toții cât de important este ca încălțămintea pentru copii să se potrivească în mod corespunzător.După cum știți cei mici cresc foarte repede, iar pantofii care nu se potrivesc pot face daune durabile picioarelor și oaselor delicate. Pentru a asigura o potrivire perfectă, măsurați profesional picioarele copilului înainte de a cumpăra încălțăminte nouă. Orice copil are un ritm diferit de dezvoltare.

Recomandarile ortopedice actuale recomandă ca primii pași să se facă fără încălțăminte, să-i lăsăm pe cei mici să meargă desculți prin casă, pe pământ ( dacă au bunici la țară), pentru că în acest mod ei învață să calce corect și să își dezvolte treptat simțul echilibrului.

Până la vârsta de 15 ani, piciorul copilului este în continuî creștere astfel încât necesită monitorizare constantă, iar incaltamintea copilului trebuie să permita oaselor și muschilor să se dezvolte normal.Dacă piciorul micuțului este în vreun fel agresat sau nu este susținut, el va dezvolta anomalii ale tălpii sau ale degetelor. Mai mult decât atât, este greu ca cel mic sa își dea seama dacă încălțămintea i se potriveste sau nu, deoarece terminațiunile nervoase de la nivelul piciorului nu îi sunt complet dezvoltate. Tocmai de aceea, părinții trebuie să știe să aleagă cea mai bună încălțăminte pentru copiii lor, iar brandurile cunoscute au în vedere toate aceste aspecte atunci cand creează pantofi, cizme, tenisi și sandale pentru copii.

Din punctul nostru de vedere caracteristicile cele mai importante în alegerea încălțămintei sunt: piele de calitate, talpă interioară moale, talpă exterioară flexibilă și sistem de închidere ușor de folosit. Pentru a vă fi mai ușor am făcut o selecție a brandurilor ce se conformează necesităților celor mici.

Încățămintea ECCO este alegerea perfectă pentru picioarele celor mici:

  1. Este moale. Pielea de cea mai bună calitate, talpă realizata cu tehnologia ECCO Comfort Fibre System™ și forma care „îmbracă” perfect piciorul.
  2. Flexibila. Talpa ECCO confecționată din materiale flexibile precum cauciuc din latex natural și poliuretan fără freon ajută piciorul să se dezvolte natural, de la degete până la călcâie.
  3. Ușoară. De la talpă până la captușeală, încălțîmintea ECCO este confecționată din materiale ușoare care nu pun presiune pe picior, ci îi asigură confort maxim la fiecare mișcare.
  4. Naturală. Cu ECCO, mușchii picioarelor se dezvoltă natural deoarece încălțămintea este concepută pentru a se mula perfect pe forma și mișcările piciorului, fără ajutorul vreunui suport artificial.
  5. Ajustabilă. Sistemul de închidere cu șiret permite ajustarea perfectă a pantofului, astfel încât să susțină și să sprijine piciorul la fiecare pas.
  6. „Respiră”. Pielea ECCO și materialele textile sunt tratate în așa fel încât să asigure un mediu uscat pentru picior, la adapost de umezeală și transpirație.

Geox produce echipamente care respiră. Brand-ul s-a lansat la jumătatea anilor 1990 și are ca misiune să investească în inovarea tehnologiilor (aerisire optimă a piciorului, evacuarea umezelii și, totodată, impermeabilizarea încălțămintei) pentru a oferi clienților fideli acestei marci rezistența a outfit-urilor, lejeritate șși confort în purtare, indiferent de vârsta, sex sau stil de viață.Geox are, evident, grijă de întreaga familie, avand ca unic scop satisfacția clienților.

bigstep® este cel mai mare magazin specializat de încălțăminte pentru copii din Romania, care comercializează peste 1000 de modele, mai mult de 80% dintre acestea fiind aprobate și recomandate de asociațiile medicale de pediatrie ca fiind benefice creșterii și dezvoltării sănătoase a picioarelor copiilor.

Din dorința de a oferi încălțăminte de calitate superioară, bigstep® a început să colaboreze cu producători de încălțăminte cu cea mai mare recunoaștere mondiala. Astfel la bigstep® găsiți branduri precum Pablosky, Biomecanics, pediped, Ricosta, Garvalin, Agatha Ruiz de la Prada, Geox, Ralph Lauren, Igor, Cienta și Crocs. Acestea oferă garanția unor pantofi atent proiectați pentru a îndeplini toate nevoile unui picior în creștere, din materiale de cea mai bună calitate, având în același timp un design atractiv atât pentru copii cât și pentru parinți.

De asemenea, dacă vă doriți să optați pentru încălțăminte mai accesibilă și în tendințe, puteți să alegeți magazine precum:

1. Zara

2. Mayoral

3. H&M

4. Otter

5. Bambinii

6. Little Shoes

7. KWear

8. BiBi Shoes

9. Reserved

10.Kalapod

Leave a Reply

Scroll Up