Atunci când ești părinte, îți dorești să-i amenajezi camera în cel mai frumos stil. Cu siguranță știi că mediul în care se dezvoltă micuțul tău contează extrem de mult. Starea de spirit pe care i-o dă propria camera îl poate inspira sau, dimpotrivă, îl poate face să nu se simtă confortabil.

Cea mai bună metodă pentru a decora camera copilului este de a alege o idee tematică, diferită pentru băieți și fete.

Amenajarea camere ridică tot felul de întrebări: în ce mod ar trebui organizat și compartimentat spațiul, care sunt culorile potrivite, cum alegem mobilierul, care sunt diferențele în amenajare și decorare în funcție de vârsta copilului. Echipa noastră îți sare în ajutor și îții oferă cele mai spectaculoase idei pentru amenajarea camerelor pentru cei mici.

 

Tema camerei

În primul rând, trebuie să alegem tematica camerei. Aici putem să optăm pentru teme precum: romatic, modern sau scandinav, însă putem, de asemenea, să alegem personaje din desene animate, filme și nu numai. Trebuie neapărat să ții cont și de părea și gusturile copilului. Dacă e suficient de mare, sigur are câteva propuneri: culoarea preferată, sporturi care îi plac, personajele pe care le urmărește.

Atunci când vine vorba de camera copilului este greu să învingi simplitatea și eleganța și desig-ul stilului scandinav. Luminos, curat și modern, acest stil oferă spații prietenoase copiilor.

Mobilier pentru copii în stil scandinav – pături, mese, scaune, sisteme de depozitare, păpuși, sisteme de iluminare și multe altele, găsiți aici: www.nordicnest.com

Un alt site ce ne pune la dispoziție o varietate de moblier și nu numai este: www.scandiborn.co.uk

 

Materiale și culori

După ce tematica a fost aleasă, a venit timpul să ne decidem că materiale și culori folosim. De cele mai multe ori, foto tapetul este un adevărat laitmoiv când vine vorba de decorarea camerei.

Acest model se poate achiziționa de pe site-ul celor de la www.biano.ro, la prețul de 258 lei.

 

Cum mobiliezi camera micuțului?

În alegerea celui mai potrivit mobilier, trebuie să se țină cont de: durabilitate, respectarea tuturor nevoilor unui copil (odihnă, joacă, studiu), culori care relaxează și stimulează imaginația.

Primul criteriu pe care amenajarea oricărei camere pentru copii trebuie sa îl bifeze este siguranța:

  • barieră de protecție pentru pat;
  • seturi de protecție pentru colțurile mobilierului;
  • protectie pentru ușă;
  • siguranță pentru uși, balcon și ferestre.

De asemenea, nu uita să lași un spațiu în care cel mic își poate afișa: desenele, trafeele, proiectele la care lucrează. Nu uita să ăpstrezi un loc suficient de mare pentru îmbracămintea copilului, cărți și jucării. Mai mult decât atât, să nu uităm de birou.

Pentru mobilier deosebit puteți apela la www.nichiduta.ro, prețul acestui pat este de 2.460 lei

Pe măsură ce crește, copilul tau va avea alte nevoi și odata cu ele și camera va trece prin modificari majore. Pentru a folosi spațiul într-un mod cât mai eficient și pentru a nu arunca banii pe geam, trebuie să luați în calcul, piese multifunționale. La Ikea aveți o mare varietate de unde alege: paturi, dulapuri, jucării și lenjerii de pat.

De asemenea, camera copilului poate fi amenajata pornind de la cele 3 zone: cea de recreere, cea de joaca și cea de lucru. Zona de recreere sau de somn este cea destinata patului. Zona de joaca poate fi amenajata oriunde în camera.

Acest model de cort poate fi achiziționat de pe site-ul www.bestkids.ro, la prețul de 109 lei.

Iar pentru zona de lucru, alege un birou care să nu ocupe foarte mult spațiu în camera, dar care să îi fie suficient de mare pentru activitatile sale.

Orice tematică ai alege, orice culoare sau orice stil, trebuie să ținem cont că în camera micuțului trebuie să avem o sursă de lumină naturală.

Leave a Reply

Scroll Up