Din ce în ce mai mulți părinți au început să acorde o mai mare importanță imaginii personale și propriului stil de viață, cheltuiesc sume considerabile pentru ca micuții lor să poarte cele mai cool outfit-uri. Astfel, nu este de mirare de ce marile case de modă au lansat de-a lungul timpului linii de îmbrăcăminte dedicate celor mici.

Charles James, designerul american, a fost primul care a creat o colecție dedicată copiilor, în 1956. De atunci, nenumărate brand-uri celebre au început să propună piese vestimentare pentru copii. În prezent părinții pot alege să-și îmbrace micuții în creații semnate: Baby Dior, Dolce & Gabbana, Gucci, Lanvin, Oscar de la Renta, Little Marc Jacobs, Burberry, Chloe, Ralph Lauren, Stella McCartney, Cavalli, Versace, Marni, Fendi, Missoni, Moncler etc.

Cu toate acestea, dacă vrei să-ți îmbraci micuța/ul în creații ale designerilor români, nu este nevoie să ajungi la casele de modă de peste hotare sau să călătorești în afara țării pentru ele. Poți găsi ținute perfecte și în colecțiile celor mai apreciați designeri de la noi.
Avem la dispoziție o platforma online de design românesc care îți oferă colecții dedicate copiilor. Aceste colecții pot fi de haine, accesorii, încălțăminte, toate făcând parte din universul magic al copilăriei. Designers for Kids a avut in portofiliu 8 colecții, printre care cele semnate Malvensky, Rhea Costa, George Neagu sau Carla Szabo.

În ceea ce privește România, moda de lux pentru copii urmează un trend ascendent, lucru confirmat în primăvara anului 2016 când celebra marca franceză de vestimentație care a inventat body-ul pentru bebeluși, Petit Bateau a deschis al doilea magazin în București, pe Calea Dorobanților nr. 159 (lângă Colegiul Național I.L. Caragiale).

Leave a Reply