Cititul are un rol esențial în dezvoltarea și educarea copiilor. Citind, cei mici nu-și dezoltă doar vocabularul, cultura și capacitatea de a comunica, ci își dezvoltă și imaginația. Cu cât îi îndemni să citească de la vârste fragede, cu atât cititul nu o să devină o povară atunci când o să crească.

Noi îți propunem un top al celor mai citite cărti pentru copii:

 

1. Amintiri din copilărie, de Ion Creangă

”Amintiri din copilărie” a ramas carte de căpătâi pentru toți copii. Cu toții ne amintim de anii copilăriei cu mare placere, dar cu atâta farmec și duiosie cum a făcut-o Ion Creanga, puțini suntem capabili să povestim întâmplările.

Fiecare copil se poate descoperi pe sine în întâmplarile trăite de Nica și va decoperi aievea eternitatea universului idilic din Humulești, satul copilariei, cu apa Ozanei și livada de cireși a mătușii Marioara, târgul unde se vând pupeze, prichiciul unei sobe de lut, dar mai ales bogăția scriiturii lui Creangă.

O găsiți aici: www.nub.ro la prețul de 9,54 lei

 

2. Peter Pan, de J.M. Barrie

Familia Darling ducea o viață normală și fericită într-un colț al Angliei – asta, până la apariția lui Peter Pan. Peter fugise de acasă, fiindca nu voia să crească. De atunci, își ducea traiul alături de băieții pierduti și de zane, pe o insulă numită Țara de Nicăieri. Într-o noapte, Peter Pan și zâna lui, Tinker Bell, aterizează în dormitorul copiilor Darling pentru a-și recupera umbra. Baiatul îi convinge pe Wendy şi pe fratii ei să zboare cu el în Tara de Nicăieri. Cei mici îi urmează în uimitoarele lor aventuri! Vor da peste o bandă de pirați, peste Hook, căpetenia lor, și chiar peste un… crocodil uriaș.

O găsiți aici: www.nub.ro la prețul de 15 lei

 

3. Heidi, de Johanna Spyri

Cred ca nu există copil care să nu fi auzit de povestea fetiței Heidi. Este povestea unei fetițe rămasă orfană la o vârstă foarte fragedă, care este crescută, pe rând, ba de mătușa ei, ba de bunicul său, apoi rămâne în grija unor oameni străini, unde nu se simte fericită, pentru ca nu este liberă să facă acele lucruri care îi aduceau bucurie când stătea cu bunicul la munte. Dar cu toate acestea este un copil vesel și energic, care iubește oamenii și este foarte încântată când poate da o mână de ajutor celor mai nefericiți ca ea. Iar în mijlocul naturii, pe culmile munților, printre căprițe și alături de prietenul său, Peter, și de bunic Heidi se simte cel mai bine.

O găsiți aici: http://nub.ro/ci2 la prețul de 4,99 lei

 

4. Micul prinț, de Antoine de Saint-Exupery

De peste 65 de ani, Micul prinț ne-a cucerit sufletele, devenind un mit care a captivat întreaga planetă. Un gen aparte, fiind în același timp și poveste poetico-filosofică și mit inițiatic, cartea ne aduce în prim-plan valorile umane, responsabilitate și legătura între oameni, toleranță și spirit de aventură. Este un titlu accesibil tuturor categoriilor de vârstă, o poveste simplă și fermecătoare, spusa într-un limbaj simplu, dar plin de poezie. O poveste încântătoare despre copilărie, singuratate și prietenie.

O găsiți aici: http://nub.ro/ci3 la prețul de 5,52 lei

 

5. Colț Alb, de Jack London

Nu demult, vântul despuiase copacii de veșmântul lor alb de promoroacă, iar acum, în lumina asfințitului, părea că stau aplecați unul către celalalt, negri și amenințători. Peste tot ținutul domnea o tăcere nemarginită. Ținutul însuși era de fapt dezolant la vedere, mort, încremenit în nemișcare, un pustiu atât de înghețat încât stârnea ceva dincolo de tristete. Parcă simțeai o urmă de râset în acele locuri, un hohot mai înspăimântător decât orice tristete – lipsit de fericire precum surâsul sfinxului, rece precum gheața și îngânând neîndurarea providenței. Înțelepciunea extraordinarăși de neînteles a veșniciei își râdea de zădărnicia vieții, își bătea joc de strădaniile vieții. Era, într‑un cuvant, Sălbăticia pura, ținutul cu inima înghețată de la Miazanoapte.

O găsiți aici: http://nub.ro/ci4 la prețul de 5,04 lei

 

6. Prinț și cerșetor, de Mark Twain

Acest roman al scriitorului american Mark Twain (1835-1910) se înscrie, alături de Aventurile lui Tom Sawyer și Aventurile lui Huckleberry Finn, printre cele mai citite cărți ale copilăriei. Pornind de la motivul schimbului de identitate, Mark Twain construiește povestea celor doi copii pe conflictul dintre esență și aparență.

O găsiți aici: http://nub.ro/ci5 la prețul de 10 lei

Și neaparat cărtile lui Jules Verne:

  • Ocolul pământului în 80 de zile, Jules Verne
  • Douăzeci de mii de leghe sub mări, dupa Jules Verne
  • Călătorie spre centrul pământului, Jules Verne
  • Căpitan la cincisprezece ani, Jules Verne

Le puteți achiziționa de aici: http://nub.ro/ci6

Leave a Reply