Odată cu sosirea verii, ne putem bucura de roadele ei pentru a pregăti pranzuri rapide si delicioase. Propunerea noastra de astazi: Paste cu crema de dovlecei si rosioare.

Ingrediente:

  • paste din grau dur,
  • 2 dovlecei,
  • 250 gr de rosioare,
  • 10 frunze de busuioc ,
  • sare,
  • piper,
  • ulei de masline,
  • usturoi,
  • 30 gr parmezan.

 

Modalitate de preparare:

  • Am pus apa la fiert pentru paste.
  • Am taiat cubulețe dovleceii, partea alba am  tras-o in tigaie cu putin ulei de masline și usturoi ( câteva minute) si partea verde am scufundat-o in apa clocotita 3-4 minute.
  • Am scurs, blenduit cu busuioc si adaugat parmezanul.
  • Între timp am fiert si pastele, le-am strecurat ( pentru a fierbe dovlecei, puteti utiliza aceeasi apa in care veți fierbe pastele).
  • Amestecați intr-un castron toate ingredientele, adaugand deasupra cubuletele de dovlecei si rosioarele.
  • Condimentați daca doriti cu sare si piper.
Timp de pregatire: 12 minute ( timpul de fierbere al pastelor)

Reteta propusa de: Maria Iorgu

Instagram: gatim.la.distanta

Leave a Reply