Usor usor se aspropie vara, asa ca ne-am gandit sa iti propunem o reteta care, cu siguranta, va fi vedeta verii: Crema de sparanghel si naut.

Ingrediente:

  • 500 gr de sparanghel
  • 300 gr năut (conserva sau fiert in prealabil)
  • 1 ceapa
  • 1 cartof
  • 2 grăunte de usturoi
  • 1 lingură de ulei de masline
  • Apa sau supa de legume ( suficient  cat sa acopere si sa depaseasca xu 2 degete  restul ingredientelor)
  • Optional: smântână vegetala

Mod de preparare:

  • Taiati varfurile sparanghelului si tineti deoparte.
  • Curatati betele de sparanghel si indepartati partea inferioara, mai tare. Taiati apoi cubulețe.
  • Inabusiti usturoiul si ceapa, adaugati nautul  si după câteva minute sparanghelul, cartoful taiat cubulețe si acoperiti cu apa calda sau supa de legume.  Lăsați la foc 30 minute și apoi blenduiti.
  • Varfurile de sparanghel le veți gati in tigaie cu un strop de ulei de masline și usturoi . Serviți supa , adaugand deasupra varfurile ușor crocante si o lingura de smântână vegetala.

Pofta buna!

Reteta propusa de: Maria Iorgu

Instagram: gatim.la.distanta

Leave a Reply