Astăzi îți propunem o rețetă perfectă atât pentru mic dejun, cât și ca cină sau chiar ca gustările dintre mese. Este o rețetă rapidă, cu puține ingrediente, care nu te va ține mult în bucătărie: Clătite cu ricotta și spanac.
Ingrediente:
Clătite:
- 6 ouă,
- 250 gr făină,
- 3 linguri ulei,
- 500 ml lapte,
- 1 praf de sare.
Umplutură:
- 300 gr spanac,
- 700 gr ricotta,
- 2 linguri parmezan,
- nucșoară.
Mod de preparare:
- Pregătiți compoziția pentru clătite și apoi o introduceți în frigider timp de 1 h.
Pregătiți umplutura:
- Pregătiți spanacul și apoi îl tocați mărunt (fiert, abur, înăbușit).
- Adăugați ricotta și restul ingredientelor și amestecați.
- Pregătiți bechamel-ul din unt, făină și lapte utilizându-l ca bază și pentru a acoperi clătitele.
- Opțional puteți utiliza și sos ragù sau orice alt sos.
- Începeți să umpleți clătitele rulându-le închizând marginile sau pliând pe jumătate și apoi iarăși pe jumătate, formând un triunghi.
- Așezați în tavă, acoperiți cu sosul dorit și cu puțin parmezan și introduceți în cuptorul încins la temperatura de 170° timp de 25-30 minute.
- Dacă pregătiți o cantitate mai mare o puteți congela direct în tava.
Reteta propusa de: Maria Iorgu
Instagram: gatim.la.distanta