Astăzi îți propunem o rețetă perfectă atât pentru mic dejun, cât și ca cină sau chiar ca gustările dintre mese. Este o rețetă rapidă, cu puține ingrediente, care nu te va ține mult în bucătărie: Clătite cu ricotta și spanac.

Ingrediente:

Clătite:

  • 6 ouă,
  • 250 gr făină,
  • 3 linguri ulei,
  • 500 ml lapte,
  • 1 praf de sare.

Umplutură:

  • 300 gr spanac,
  • 700 gr ricotta,
  • 2 linguri parmezan,
  • nucșoară.

Mod de preparare:

  • Pregătiți compoziția pentru clătite și apoi o introduceți în frigider timp de 1 h.

Pregătiți umplutura:

  • Pregătiți spanacul și apoi îl tocați mărunt (fiert, abur, înăbușit).
  • Adăugați ricotta și restul ingredientelor și amestecați.
  • Pregătiți bechamel-ul din unt, făină și lapte utilizându-l ca bază și pentru a acoperi clătitele.
  • Opțional puteți utiliza și sos ragù sau orice alt sos.
  • Începeți să umpleți clătitele rulându-le închizând marginile sau pliând pe jumătate și apoi iarăși pe jumătate, formând un triunghi.
  • Așezați în tavă, acoperiți cu sosul dorit și cu puțin parmezan și introduceți în cuptorul încins la temperatura de 170° timp de 25-30 minute.
  • Dacă pregătiți o cantitate mai mare o puteți congela direct în tava.

 

Reteta propusa de: Maria Iorgu

Instagram: gatim.la.distanta

Leave a Reply