Știm cu toții cât de complicat este să introducem în alimentația celor mici broccoli-ul. Nu este o legumă apreciată de cei mici. Însă, rețeta potrivită poate face minuni. Astăzi îți propunem Broccoli și ricotta la cuptor. Așteptăm să ne spuneți experiența copiilor cu această rețetă.
Ingrediente:
- 1 buchet de broccoli
- 1 lunguriță de ulei de măsline
- 2 grăunte de usturoi
- 350 gr ricotta
- 15 gr parmezan
- 80 gr pesmet
- Sare, piper
Mod de preparare:
- Se separă buchetele de broccoli și se fierb 10 minute în apă cu sare, se scurg și se transferă într-o tigaie în care se adaugă ulei de măsline și usturoi. Se lasă până când se va putea zdrobi cu ușurință (îndepărtați usturoiul).
- Într-un castron adăugați ricotta, puțin ulei de măsline, sare și puțin piper și apoi amestecați până veți obține o compoziție cremoasă.
- Utilizați o tavă 10×20 pe care o veți unge cu ulei de măsline, adăugați broccoli-ul, apoi crema de ricotta și apoi amestecul de pesmet cu parmezan. După fiecare strat adăugat, trebuie să apăsați cât mai bine cu ajutorul unei linguri.
- Introduceți tava în cuptorul încins la temperatura de 200° și coaceți timp de 25-30 minute.
- Preparatul se poate păstra la frigider timp de 2-3 zile și se poate reîncălzi.

Noi vă urăm POFTĂ BUNĂ și vă rugăm să ne dați un tag în story dacă veți pregăti rețeta propusă.
Reteta propusă de: Maria Iorgu
Instagram: gatim.la.distanta