La sfârșit de noiembrie venim cu o propunere de dulce: Plumcake cu portocale și pere. Te asigurăm că va fi pe placul celor mici.

Ingrediente:

– 2 ouă;
– 70 gr sirop arțar;
– 210 gr faină;
– 10 gr praf de copt;
– 100 ml ulei de floarea soarelui;
– 220 ml suc de portocale  (proaspăt stoarse);
– coajă rasă de portocală și lămâie (bio);
– 1 pară tăiată cubulețe;
– semințe de dovleac.

Mod de preparare:

  • Cu un mixer, bateți ouăle împreună cu siropul de arțar, adăugați coaja rasă de portocale, făină și praful de copt(date prin  sită).
  • Amestecați bine și apoi adăugați uleiul și sucul proaspăt stors. Amestecați până când veți obține o compoziție omogenă. Va fi ușor lichidă, însă la cuptor se va închega.
  • Răsturnați compoziția într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și introduceți în cuptorul încins la 180° lăsând înăuntru timp de 55′ (controlați cu câteva minute înainte). Adăugați înainte și bucățelele  de pară și semințele .
  • Când va fi gata, lăsați la răcit și apoi puteți servi.
  • Se poate lăsa la temperatura camerei timp de 1-2 zile (dar nu va rezista atât de mult).

 

Pofta buna!

Reteta propusa de: Maria Iorgu

Instagram: gatim.la.distanta

Leave a Reply