Pentru a ne mai “îndulci” puțin starea, după o zi ploioasă și friguroasă, vă propunem o rețetă dulce: Brownie din Cachi cu aromă de cocos și mandarină (fără zahar ) – pentru varianta fără gluten înlocuiți tipul de făină.

Ingrediente:

  • 2 Cachi foarte coapte;
  • 2 ouă;
  • 40 gr sirop de arțar/ miere/ zahăr de cocos;
  • 40 ml ulei de cocos sau aceeași cantitate de unt moale;
  • 150 gr făină de alac/integrală (pentru o variantă  fără gluten utilizați  făina de orez/hrișcă);
  • 5 gr praf de copt;
  • puteți adăuga puțină scorțișoară ceylon și coajă de portocală sau mandarină.

Mod de preparare:

  • Mixați câteva minute ouăle cu siropul de arțar, blenduiți cachi  împreună cu uleiul ușor topit și amestecați-le.
  • Se dă făina, praful de copt și cacao prin sită și se adaugă peste compoziția de Cachi și se amestecă.
  • Dacă aveți o compoziție prea groasă, adăugați un strop de lapte.
  • Adăugați scorțișoară și coaja de mandarine/portocale.
  • Răsturnați într-o tavă pătrată tapetând cu hârtie de copt.
  • Introduceți în cuptorul preîncălzit și coaceți timp de 35-40 minute la temperatură de 180° funcție statică.
  • Lăsați să se răcească în cuptor, lăsând ușa întredeschisă.
  • Se păstrează la frigider timp de 3-4 zile.

 

Reteta propusa de: Maria Iorgu

Instagram: gatim.la.distanta

Leave a Reply