Astăzi pregătim o rețeta îndrăgita atât de mamici cât și de cei mici : Prăjitură cu dovleac, curmale și portocale.

Ingrediente:

  • 300 gr dovleac copt (la cuptor sau la abur);
  • 3 oua
  • 2 portocale netratate (suc și coajă rasă) – puteți înlocui cu 4 mandarine;
  • 150 gr mălai fin – puteți înlocui cu făina de orez, alac sau făină integrală;
  • 80 gr amidon de porumb sau cartof;
  • 5-6 curmale – puteși înlocui cu 100 gr miere sau zahăr de cocos;
  • 50 gr ulei de cocos sau unt;
  • 1/2 pliculeș praf de copt;
  • 1/2 linguriță de scorțișoară Ceylon;
  • un praf de sare, opțional ciocolată amăruie 70% Lindt pentru a acoperi prjitura sau mărunțită și adăugata în compoziție.

Preparare :

  • Adăugați într-un castron făina de porumb, amidonul, praful de copt;
  • Separați și adăugați ouale în două castroane diferite;
  • Cu ajutorul mixerului bateți albușurile până devin cremoase;
  • Blenduiți pulpa de dovleac coaptă, împreună cu sucul de portocale stoarse, curmalele și uleiul de cocos;
  • Răsturnați gălbenușurile, coaja de portocala rasă și apoi adăugați compoziția în castronul cu faina;
  • Adăugați scortișoara și apoi albușurile montate cu un praf de sare;
  • Amestecați ușor cu mișcări circulare de jos în sus;
  • Răsturnați compoziția într-o tavă rotunda cu gaură sau o tavă dreptunghiulară pentru plumcake sau chiar în tava de muffin;
  • Coaceți în cuptorul preincalzit la temperatura de 180 ° timp de 30-45 minute. Timpul depinde si dimensiunea tăvii. Dacă prajitura va fi mai înaltă o veți tine mai mult;
  • Faceți proba scobitorii;
  • Odată racită, o puteți acoperi cu ciocolată topită la bain marie .
Dacă vei încerca această rețetă, așteptăm să ne trimiți o poza și să ne spui dacă ți-a plăcut.
Pentru întrebări, scrieți în comentarii.
Reteta propusă de : Maria Iorgu @gatim.la.distanta

Leave a Reply