Astăzi pregătim un preparat simplu și rapid, perfect pentru o zi de luni: Risotto cu gutui, migdale și brânză de capră, o combinație de gusturi care merită încercată cât mai repede. 🙂

Ingrediente pentru 4 persoane:

  • 300 gr gutui;
  • 1 ceapă mică sau 2 șalote;
  • 350 gr orez Carnaroli sau alt tip de orez risotto;
  • 1 lt supă de legume sau apă fierbinte;
  • 1 pahar de suc de mere;
  • 150 gr brânză;
  • 2 lingurițe unt;
  • 2-3 crenguțe cimbrișor sau rozmarin;
  • sare;
  • piper;
  • 6-7 migdale toate mărunțite.

P.S: Brânza de capră poate fi înlocuită cu gorgonzola, iar migdalele cu nucile.

Mod de preparare:

  • Spălați gutuia și tăiați-o cubulețe;
  • Tocați ceapă și înăbușiți-o într-o tigaie cu o linguriță de unt, adăugând și jumătate din cantitatea de gutui;
  • Tostați orezul și după câteva  minute adăugați sucul de mere, o parte din cimbrișorul sau rozmarinul tocat;
  • Continuați coacerea orezului, precum faceți de obicei adăugând treptat lichidul cald;
  • Adăugați sare și piper dacă doriți, după gust;
  • Separat, în altă tigaie rumeniți ușor restul gutuior împreună cu migdalele sau nucile tocate mărunt;
  • Când orezul este aproape gata, adăugați brânza și gutuile rumenite.
  • Amestecați, acoperiți și așteptați câteva minute înainte de a servi.

 

Pofta buna!

Reteta propusa de: Maria Iorgu

Instagram: gatim.la.distanta

Leave a Reply