Lunile de iarnă pot fi extrem de dure pentru cei mici care petrec mult timp afară, fie în îmbrăcăminte prea groasă, fie nu suficient de călduroasă. Pentru a vă asigura că cel mic este îmbrăcat corespunzător, folosiți lâna ca strat de bază pentru orice ținută. 

Pe măsură ce zilele devin mai scurte și temperaturile scad încet, cei mai mulți dintre noi încep să simtă nevoia să se îmbrace cât mai gros, mai ales atunci când vorbim despre cei mici.

Bineînțeles, ne agităm să achiziționăm produse cât mai călduroase, mai degrabă decât ușoare și repirabile.Noi avem tendința de a alege haine care să mențină temperatura corpului bebelușului nostru stabilă fără a se supraîncălzi, dar totuși care izolează.

De ce să apelăm la lână? Pentru că toată lâna este naturală, hipoalergenică, izolantă, ajută la reglarea temperaturii, elimină umezeala și o respinge. De asemenea, are rezistență la mirosuri, rezistentă la pete, se autocurățată și este biodegradabilă. 

Mai mult decât atât, aceasta ne ține de cald și ne protejează de vremea rece.Îmbrăcămintea din lână este natural respirabilă până la nivelul fibrelor.  Respirabilitatea lânii nu se va resimți atunci când transpirați și vă va împiedica să vă supraîncălziți. 

Care sunt avantajele hainelor din lână? Primul și cel mai mare avantaj este libertatea mare de mișcare pe care o oferă aceste produse. Cei mici aleargă, merg cu bicicleta, urcă și coboară, de aceea este important ca hainele pe care le îmbracă să le ofere libertate de mișcare și să-i ajute să le mențină căldura, în timp ce elimină transpirația.

Copilul tău transpiră, de aceea trebuie să fie păstrați uscați, iar hainele de lână ajută la acest lucru. Stratul de bază din lână poate absorbi până la cinci ori mai multă umiditate din corpul copilului tău decât bumbacul. În acest fel, hainele din lână îl ajută pe cel mic să rămână uscat și cald. 

Lâna este un izolator și menține bine căldura corpului, dar în același timp permite pielii copiilor să respire în mod natural și descurajează transpirația, în special pentru copiii care nu au învățat încă să-și regleze foarte bine căldura și sunt predispuși la supraîncălzirea în fibre sintetice.

Care sunt beneficiile cheie pe care le vor primi cei mici din purtarea hainelor lor din lână:

  • Căldură și confort

Lâna este un bun izolator și menține bine căldura corpului, dar în același timp permite pielii copiilor să respire în mod natural și descurajează transpirația, în special pentru copiii care nu au învățat încă să-și regleze foarte bine căldura și sunt predispuși la supraîncălzirea în fibre sintetice.

  •  Absoarbe în mod natural umezeala

Lâna are o capacitate unică de a absorbi umiditatea, atrăgând umezeala de pe pielea copiilor fără să ca ea se simtă umedă.

  •  Rezistentă și ușor de întreținut

Recomandat este ca înainte de fiecare spălare să verificați mai întâi eticheta de îngrijre. 

Lâna se spală la un ciclu delicat folosind un detergent de lână aprobat, preferabil unul care nu conține enzime.

  • Rezistentă la pete

Lâna respinge de fapt murdăria. Proprietățile naturale ale lânii o fac să reziste la pete, astfel încât un articol vestimentar din lână nu trebuie spălat la fel de des precum un alt produs.

  •  Ușoară și versatilă

Îmbrăcămintea din lână nu este voluminoasă și este extrem de ușoară și ușor de purtat pentru copii.Lâna este foarte versatilă și oferă o mulțime de articole de îmbrăcăminte diferite, cum ar fi: șosete, veste, salopete, cagule, căciuli, mănuși, pantaloni, lenjerie de corp și bluze.

  •  Nu necesită călcare

Nu va fi niciodată nevoie de un fier de călcat!Proprietățile naturale ale lânii asigură că hainele copiilor vor reveni la starea lor inițială.

  •  Este rezistentă

Aceasta este o altă proprietate naturală a lânii.Îmbrăcămintea din lână este naturală, de lungă durată și perfectă pentru păstrare.

Ce hainuțe am văzut noi și ne-au atras atenția, poți să descoperi mai jos:

Gălbenuș.ro ne pune la dispoziție haine fabricate din materiale naturale și vopsite exclusiv cu culori inofensive, iar noi ne-am oprit astăzi la 1.colanții tricotați Disana disponibili pe site-ul celor de la gălbenuș.ro  care sunt realizați din lână de foarte bună calitate, lână fiartă, mai exact.

Ce este mai exact lâna fiartă? Este o lână foarte ușoară și moale, ceea ce o face foarte confortabilă pentru bebelușii să o poarte. Lâna fiartă, de asemenea, protejează împotriva frigului, este aproape în totalitate windproof, și reglează temperatura corpului.

Fabricate de Disana din 100% lână merinos virgină fiartă organică. Această lână este ușor ondulată, nu provoacă iritații și este moale și confortabilă pentru pielea sensibilă a copiilor.

Pentru că am început cu o pereche de colanți continuăm tot cu haine de prim strat, iar 2.body-ul de la Cosilana din lână merinos și mătase disponibil pe site-ul celor de la scutecilă.ro este fix ceea ce căutăm. Ca și în cazul brand-ului anterior, Scutecilă își dorește să le ofere clienților doar produse de calitate, realizate cu și din cele mai bune materiale așa cum este și cazul acestui body care este realizat din lână organică merinos și mătase naturală. De ce ne place? Pentru că poate fi folosit fără probleme ca strat de baza sub hainele de zăpadă/ski. Materialul e calduros, flexibil și lasă pielea să respire, ideal pentru a fi purtat direct pe piele.

Tot de la ei am văzut și această pereche de 3.pantaloni din blend de lână merinos organică și bumbac organic. Lâna reglează temperatura corpului, iar bumbacul asigura o rezistență mai mare în timp.

Rămânem tot la hăinuțe de prim strat și că propunem acest 4.compleu format din body și colanți de la Hbebe.Brand românesc care realizează haine personalizate pentru copii. Haine care sunt comode, moderne și perfecte de îmbrăcat zi de zi de către micuții activi și curioși, cu vârsta cuprinsă între 0 și 6 ani. Compleul selectat de noi este realizat din lână, foarte moale și călduros – ideal pentru purtat indoor sau ca prim strat în sezonul rece.

Cei de la 5. hip-hip.ro aleg produse cât mai sustenabile, realizate din lână merinos, in, cânepă și bumbac organic. Materiale prietenoase cu mediul și comode la purtat. Cele mai multe produse disponibile pe site-ul lor sunt cele din lână. Tocmai pentru că iubesc lâna și încurajează slow fashion-ul pentru întreaga familie.Și așa cum te-am obișnuit deja, am selectat și un produs care ne-a atras atenția: salopeta din fibră extrafină de lână fiartă, rezistentă la vânt și umezeală.

Și noi am ales pentru baby Jack acest model de overall cu mănuși și botoși din lână fiartă – Rose/Ecru care este realizat din materiale sustenabile: 100% lână virgină – lambswool, producție non-mulesing; knit boiled wool, iar finețea fibrei de lână este de 19.5 microni (extrafine).

Tot de  la Hip-Hip ne-a atras atenția și noua colecție de la Pure Pure pentru că vei găsi de la căciuli, fulare, mănuși până la jachete și pantaloni. Iar această pereche de 6.pantaloni fleece din lână merinos trebuie să facă parte din garderoba micuțului tău pentru că sunt supersoft din fleece 100% lână merinos, ușori, calduroși și confortabili.Ce îți poți dori mai mult decât atât?

Și pentru că tot am vorbit despre noua colecție Pure Pure, n-aveau cum să treacă neobservate căciulile și mănușile lor. Setul format din 7.căciulă din lână fiartă Cashmere Apricot și mănușile din lână fiartă Cashmere Apricot.

Rămânem tot aici, dar de data aceasta vorbim despre 8.dresuri. Alege și tu să-i oferi copilului tău confortul de care are nevoie cu aceaste dresuri din lână merinos care sunt călduroși și extrem de comozi.

De la hip-hip trecem la un alt brand care ne place și despre care am mai povestit noi în materialul: articole de vară din materiale naturale.

Este vorba de woolver care are la bază modelul finlandez, misiunea tânărului brand este de a inspira libertate, stabilitate, siguranță și egalitate prin fiecare produs pe care îl realizează. De menționat este faptul că toate hainele lor sunt comode, realizate în culori neutrale pentru a putea fi ușor de asortat. Nouă ne-a atras atenția această 9.jachetă din lână fiartă Grey Flower cu lână merinos pentru copii, ușoara și călduroasă – fiind alegerea ideală atunci când vorbim despre mobilitate, confort și caldură.

Tot pe site-ul lor am găsit varietate de 10.bluze realizate din lână merinos și mătase. Acest model de bluză în strat subțire și aerat este perfect pentru a fi purtat în orice anotimp, dar mai ales în cel răcoros. Fiind ideal de a fi purtat ca prim strat de corp, datorită proprietatii lânii de a regla temperatura corpului.

Un alt brand românesc ce nu poate trece neobservat este cel al AneiMaria Prepeliță care ne pune la dispoziție produse din lână merinos de cea mai bună calitate.Și pentru că tot a venit sezonul rece, ne-am gândit că o 11.pereche de pantaloni din lână fiartă dublați cu lână este cea mai bună alegere. De ce i-am pus pe lista noastră? În primul rând pentru că materialul este tricotat in România, dintr-un fir de lână care nu înțeapă și care cu fiecare spălare, devine și mai moale! Mai mult decât atât sunt perfecți pentru zilele racoroase, purtați ca al doilea strat pe timpul iernii.

Și pentru că trebuie să-i asortăm cu ceva, în cazul nostru, cu o 12.jachetă. Atelierul ne pune la dispoziție și modele de jachete fabricate în Romania din lână merinos fiartă de grosime de 415g.

 

Facem ce facem și nu trebuie să uităm de…..CAGULE, da! Pe site-ul celor de la naturalcareshop.ro găsim o varietate de modele de cagule care de care mai intresante și atractive. Designul atractiv îi atrage cel mai mult pe cei mici și vei scăpa de veșnica problemă ”Copilul meu nu acceptă nimic pe cap.”

Cagula care ne-a atras atenția este cea 13. dublată din lână merinos boiled wool Bunny Heather de la Huttelihut care este călduroasă, respinge umezeala și lasă pielea să respire. Mai mult decât atât, cagula din lână HUTTELiHUT este căptușită cu velur moale din bumbac pentru a fi cât mai delicată cu pielea sensibilă a copiilor. Este o alegere ideală pentru ieșitul afară pe vreme rece. Orice copil se va simți confortabil la joacă sau la plimbare având protejate de frig, vânt și umezeală cele mai sensibile zone ale corpului: ceafa, gâtul, capul, urechile, obrajii și pieptul. Este rezistentă, se așază ușor pe cap și se fixează sigur, insă confortabil, fără a strânge.

O alt model la fel de cool este 14.cagula cu pampon din lână merinos fleece puce brown Mikk-line.Pe lângă designul atractiv și iubit de copii, cu aspect de ursuleț, este moale și călduroasă, o alegere minunată pentru zilele reci de toamnă/iarnă. Foarte intersant este și faptul că ciucurii din blană artificială sunt detașabili: pot fi adăugați sau îndepărtați cu ajutorul capselor de prindere.

Noi preferăm cagulele în detrimentrul căciulilor normale pentru că le protejează celor mici capul, gâtul, urechile, pieptul și ceafa.

 

Și tot la ei pe site găsim și ceea ce ne dorim toți: detergent special pentru produsele din lână.

Trecem acum la un alt brand ce ne oferă articole vestimentare de calitate superioară, prietenoase atât cu pielea sensibilă a celor mici cât și cu mediul înconjurător, iya.ro.De la ei am ales două produse Cosilana:15.pantaloni practici şi comozi, călduroşi, realizaţi din lână organică şi mătase și body-ul cu mânecă lungă din lână și mătase care este subțire, dar călduros, delicat cu pielea sensibilă a bebeluşilor. Combinaţia de materiale este ideală pentru acasă sau afară, în orice anotimp, iar iarna poate fi folosit cu succes ca strat de bază, direct pe piele.

 

La final de material am ajuns și la cele mai importante produse 15.șosetele pe care le-am găsit la Ovinshop. Companie ce există pe piață din anul 2011 și se ocupăcu  vânzarea de produse din lână. Nouă ne-au atras atenția pentru că toate produsele vândute de ei sunt supuse unor standarde stricte de calitate ale Uniunii Europene.

Și pentru că picioarele copilului sunt cele mai ”folosite” în toate activitățile de zi cu zi, ne-am gândit că o pereche de șosete din lână este alegerea ideală. Alege și tu să răsfeți picioarele copiilor cu ajutorul unei pereche de șosete de lână merino.

Lâna de oaie merino este un material uimitor, cu multe avantaje, iar cele mai importante sunt proprietățile antibacteriene și antialergice.

 

Nu uitați că lâna fiartă este un material natural ce are calități deosebite. Care sunt acestea? Vă spunem noi este moale, ușoară, flexibilă și oferă o eficiență termică sporită.

Tu ce produse din lână ai luat pentru copilul tău?

 

Leave a Reply

Scroll Up