Astăzi vă propunem o rețetă simplă și rapidă care se face cu doar 4 ingrediente: Biscuiți din făină de ovăz și migdale.

Ingrediente:

  • 100 gr albușuri
  • 100 gr făină ovăz
  • 80 gr sirop de arțar
  • 90 gr lamele de migdale sau migdale tocate mărunt
  • un praf de sare

 

Mod de preparare:

  • Începeți prin a bate spumă albușurile (la temperatura camerei), adăugând un praf de sare.
  • După câteva minute încorporați treptat siropul de arțar și mixați iarăși.
  • Apoi, cu mișcări de jos în sus, făina de ovăz și la final migdalele.
  • Compoziția se va transfera într-o tavă de plumcake (tapetați cu hârtie de copt).
  • Introduceți tava în cuptorul încins la temperatura de 180° și lăsați înauntru timp de 25 minute.
  • Răciți pe un grătar și apoi tăiați feliuțe de cca 2mm și așezați într-o tavă. Coaceți la 150° cca 15 minute.
  • Dacă îi doriți un pic mai groși, îi veți ține un pic mai mult la cuptor.
  • Biscuiții se pot conserva câteva zile într-un borcan cu închidere ermetică.

 

Reteta propusa de: Maria Iorgu

Instagram: gatim.la.distanta

 

 

Leave a Reply

Scroll Up