Astăzi vă propunem o rețetă cu iz de toamnă: supă cremă de dovleac, kale și năut. Cu siguranță va fi pe placul tuturor.

Ingrediente:

  • 300 gr dovleac curățat,
  • 1 tijă praz,
  • 1-2 cartofi,
  • 5-6 frunze de kale,
  • 150 gr năut (fiert sau conservă),
  • 1 lingură ulei de măsline, apă caldă sau supă de legume.

Mod de preparare:

  • Tăiați prazul rondele și îl puneți  la înăbușit  într-un strop de ulei de măsline și apă caldă.
  • După câteva minute, adăugați dovleacul tăiat cubulețe, cartofii, și frunzele de kale. Acoperiți cu apă sau supă caldă și puneți capacul lăsând focul mic.
  • După 25 minute îndepărtați de pe foc, blenduiți, condimentați și adăugați năutul (opțional puteți  să îndepărtați învelișul extern sub jetul de apă).
  • Puteți servi supa cu crutoane sau crostini din focaccia și un strop de ulei de măsline.
  • Dacă pregătiți o cantitate mai mare, o puteți congela.

Reteta propusa de: Maria Iorgu

Instagram: gatim.la.distanta

Leave a Reply

Scroll Up