Astăzi pregătim un preparat simplu și rapid, perfect pentru o zi de luni: Risotto cu roșioare la cuptor și brânză de capră, o combinație de culori și gusturi care îi vor atrage instant pe cei mici.

 

Ingrediente:

  • 300 gr orez pentru risotto
  • 200 gr roșioare
  • Origano, usturoi, sare, ulei de măsline
  • 1 ceapă
  • 1 l de supă de legume (clară) sau apă fierbinte
  • 1 mână de baby spanac
  • 30 -40 gr unt
  • 40 gr parmezan
  • Opțional dar recomandat brânză de capră pentru servire

 

Mod de preparare:

  • Tăiați roșioarele pe jumătate, le condimentați cu origano, sare, ulei. Tocați și un grăunte de usturoi, adăugați totul într-o tavă și apoi în cuptorul preîncălzit 20′ la 180°.
  • Tocați ceapa, o sotați în ulei de măsline și apă caldă până devine translucidă. Adăugați orezul și tostați 1 min.
  • Adăugați treptat lichidul fierbinte (supă sau apă) și continuați coacerea la foc mic amestecând  ca să nu se prindă.
  • La jumătatea timpului adăugați baby spanacul și roșioarele. Iarăși lichid dacă este nevoie.
  • Când este gata,  adăugați untul și parmezanul cu focul închis și amalgamați.
  • Puneți capacul și așteptați câteva minute (5-6) înainte de a servi.
  • Serviți cu câteva cubulețe de brânză de capră, roșioare și origano.

 

Reteta propusa de: Maria Iorgu

Instagram: gatim.la.distanta

Leave a Reply

Scroll Up