Mmm, mirosul și gustul toamnei încep să se simtă în bucătăriile noastre. Astăzi îți propunem o rețetă simplă și rapidă: supă cremă de dovlecel și mentă.
Ingrediente:
- 5 dovlecei medii,
- 1 ceapă galbenă,
- 1 lingură ulei de măsline,
- 8 frunze de mentă proaspătă,
- 1 linguriță amidon de porumb,
- apă caldă sau supă de legume (o cantitate suficientă cât să acopere dovleceii)
Mod de preparare:
- Tocați ceapa și puneți-o la înăbușit împreună cu uleiul de măsline și un strop de apă caldă.
- După câteva minute, adăugați dovleceii tăiați cubulețe și frunzele de mentă. Acoperiți cu supă sau apă fierbinte.
- Lăsați la foc mediu cu capac timp de 20 minute.
- Amestecați lingurița de amidon cu puțin lichid în care au fiert dovleceii și răsturanți în cratiță. Blenduiți și lăsați pe foc alte 5 minute.
- Serviți cu crutoane și câteva migdale deasupra.
Reteta propusa de: Maria Iorgu
Instagram: gatim.la.distanta