Mmm, mirosul și gustul toamnei încep să se simtă în bucătăriile noastre. Astăzi îți propunem o rețetă simplă și rapidă: supă cremă de dovlecel și mentă.

Ingrediente:

  • 5 dovlecei medii,
  • 1 ceapă galbenă,
  • 1 lingură ulei de măsline,
  • 8 frunze de mentă proaspătă,
  • 1 linguriță amidon de porumb,
  • apă caldă sau supă de legume (o cantitate suficientă cât să acopere dovleceii)

 

Mod de preparare:

  • Tocați ceapa și puneți-o la înăbușit împreună cu uleiul de măsline și un strop de apă caldă.
  • După câteva minute, adăugați dovleceii tăiați cubulețe și frunzele de mentă. Acoperiți cu supă sau apă fierbinte.
  • Lăsați la foc mediu cu capac timp de 20 minute.
  • Amestecați lingurița de amidon cu puțin lichid în care au fiert dovleceii și răsturanți în cratiță. Blenduiți și lăsați  pe foc alte 5 minute.
  • Serviți cu crutoane și câteva migdale deasupra.

 

Reteta propusa de: Maria Iorgu

Instagram: gatim.la.distanta

Leave a Reply

Scroll Up