Începe școala și avem nevoie să alegem cel mai bun rucsac pentru copilul nostru, acesta fiind și motivul pentru care ne-am gândit să facem acest material. 🙂

Pe piață găsim rucsacuri de toate dimensiunile, culorile, țesăturile și formele – lucru care îi ajută pe cei mici să își exprime propriul stil.Dar sunt ele și cele mai bune?

Știai că rucsacurile pot tensiona mușchii și articulațiile și pot provoca dureri de spate, dacă sunt prea grele sau dacă nu sunt utilizate corect? Înainte să vă prezentăm noi selecția noastră, haideți să vedem ce probleme pot cauza acestea.

 • Copiii pot avea dureri de spate datorită greutății cărților, a rechizitelor școlare și a obiectelor personale. Medicii și kinetoterapeuții recomandă copiilor să nu poarte mai mult de 10% până la 20% din greutatea corporală în ghiozdane. Dar mulți duc mult mai mult decât atât.
 • Greutate te poate face să nu ai tocmai o poziție corectă a spatelului, ceea ce duce la dureri de umăr, gât și spate.
 • Copiii care își poartă rucsacurile peste un singur umăr (așa cum fac mulți și cum probabil că am făcut și noi), ar putea să dezvolte dureri de spate inferioare și superioare.
 • De asemenea, ghiozdanele mult prea fixe pot provoca amorțeală.

Acum citind toate aceste aspecte, cu siguranță te întrebi ce ar trebui să cauți la un rucsac, nu-i așa?

 • Alege un rucsac realizat dintr-un material ușor;
 • De preferat ar fi să aibă spatele căptușit ( acesta oferă un confort sporit )
 • Achiziționați un rucsac care are două curele de umăr largi, reglabile și căptușite;
 • Centura de talie care ajută la răspândirea greutății mai uniform pe corp;
 • Compartimente multiple: acestea ajută la răspândirea greutății în rucsac;
 • Există școli unde se acceptă rucsacul pe roți ( trebuie întrebat și verificat);
 • Asigurați-vă că rucsacul este proporțional cu mărimea corpului și nu este mai mare decât este necesar. Partea superioară a lui nu trebuie să se extindă mai sus decât partea superioară a umărului, iar partea inferioară nu trebuie să cadă sub partea superioară a osului hipos.

Cu toate acestea, indiferent de cât de bine proiectat este rucsacul, greutatea mai mică este întotdeauna mai bună. Conform studiilor un rucsac nu trebuie să depășească 10% până la maxim 20% din greutate corporală a copilului și cu toate acestea peste 61% dintre copiii școlari analizați aveau rucsaci care depășeau cu mult greutatea acceptată. Asta n-ar fi o problemă, însă cei care au rucsaci grei prezintă un risc cu 50% mai mare de dureri de spate.

Alegerea rucsacului potrivit, asigurarea faptului că este ușor și purtat într-un mod corect, poate contribui la prevenirea durerii, atât acum, cât și mai târziu.

De reținut este faptul că este important pe lângă alegerea rucsacului potrivit să ne învățaăm și copil să-l poarte corect.Prinderea rucsacului peste un umăr poate provoca stres la nivelul articulațiilor și mușchilor din mijlocul și partea inferioară a spatelui. Ambele curele de umăr trebuie întotdeauna utilizate și ajustate astfel încât rucsacul să se potrivească perfect cu corpul.

Acum pentru că am prezentat care sunt problemele ce pot fi cauzate de un rucsac neotrivit, credem că a venit momentul să vă și prezentăm câteva modele care nouă ne-au plăcut atât vizual, dar și din puncte de vedere a funcționalităților.

Când spui Back to school, clar te gândești la o misiune clară și precisă: găsirea celui mai potrivit ghiozdan/rucsac pentru copilul tău.

Primul model pe care îl propunem este rucsacul pentru școlari de la Fabelab ce este disponibil în trei nuanțe de culori și modele : blue, old rose și flower. Este fix ceea ce are nevoie copilul tău pentru că are mai multe buzunare pentru a putea distribui greutatea într-un mod adecvat. Mai exact are un buzunar frontal cu fermoar pentru articole mai mici, iar compartimentul mare se închide ușor cu un șnur. Mai mult decât atât, pentru un plus de confort și funcționalitate, bretelele sunt căptușite și o cataramă transversală pentru piept pentru o potrivire optimă.

În plus, rucsacul este confecționat din poliester post-consumator reciclat.

Un alt rucsac interesant pentru școlari este cel de la Trixie care este disponibil în mai multe variante precum: rainbow, space, dino, hipopotam, leu, pinguin și șoricel.

De ce ne place? În primul rând pentru că designul simplu combinat cu imprimeuri frumoase fac ca acest ghiozdan sa iasa in evidenta.În al doilea rând pentru simplul fapt că au un echilibru perfect între estetică și funcționalitate.De asemenea, bretele sunt reglabile și căptușite ( fix ce vă spuneam să urmăriți ).

Dacă ne gândim la un rucsac ecologic și vegan atunci clar vorbim despre Pellianni. Așa cum ne-au obișniut, marea majoritatea a produselelor lor au un imprimeu frumos cu oras cu zgarie nori. În cate variante în găsim? În patru, mai exact: city pink, city red, city mustard și city green.

L-am ales pentru că îndeplinește toate cerințele pe care trebuie să le bifeze un rucsac.În interior, pe lângă compartimentul mare, rucsacul mai are un buzunar cu fermoar, dar și un buzunar special conceput pentru sticla de apă. De asemenea, la exterior există un buzunar cu fermoar și doua buzunare laterale. Și așa cum era de așteptat curele de umăr sunt căptușite, reglabile, și se prind între ele cu o curea de piept.

Un alt model interesant este cel de la Little Dutch pe care îl găsim în trei variante: spring flowers, ocean blue și little goose. Modelul acesta simpatic este ideal pentru mersul la grădiniță. De ce îl puteți alege? În primul rând pentru că are curelele reglabile și pot fi susținute prin fixarea acesteia pentru piept. De asemenea, în interior are un compartiment special pentru a proteja lucrurile copilului, dar și o eticheta pentru a putea trece numele și adresa.

Un alt model ideal pentru cei mici este cel de la Liliputiens. Fie că îl alegi pe tucanul Pablo, vulpița Alice sau pe flamingo Anais nu vei da greș. Mersul la grădiniță este o adevărată distracție acum!Liliputiens surprinde de fiecare dată cu articolele pe care le realizază, iar culorile, formele și texturile acestor ghiozdane nu fac decât să le stimuleze simțurile și imaginația copiilor.

La fel de distractive și creative sunt și modelele de ghiozdane de la Trixie. Tu ce alegi: koala, maimuțică, hipopotam, iepuraș, flamingo, leu, șoricel, pinguin sau urs? Nouă toate ne plac. 🙂 Greu să ne decidem asupra unui singur model.

Pe lângă faptul că sunt simpatice au și multe alte calități. Prima dintre ele ar fi faptul că sunt confecționate din bumbac și are un invelis impermeabil. Sună bine, nu? Dar asta nu este tot, în interiorul ruxacului găsiti o etichetă pe care poate fi trecut numele copilului, iar sistemul de inchidere cu șnur este foarte ușor de gestinat de către cei mici.

Tu ce model de ghiozdan alegi pentru micuțul tău?

 

 

Leave a Reply