Prima zi de grădiniță este atât de frumoasă, intensă, dar reprezintă și o adevărată provocare atât pentru cei mici, cât și pentru cei mari.

Cu siguranță ai început deja goana după articole indispensabile, de aceea este bine să te „înarmezi” cu o listă de cumpărături, pentru a evita cheltuielile inutile.

Fiecare nou început aduce cu el și foarte multe emoții și necunoscute. Foarte important este să înțelgem nevoile copilului nostru și să știm exact ce trebuie să conțină astfel încât să nu devină mult prea greu.

În general, pregătirea bagajului trebuie să aibă loc înainte de începerea grădiniței cu câteva săptămâni și musai să-l implice și pe copil. Cel mic este cel care își va alege modelul de rucsac, astfel nu vei risca să nu-i placă.

Lista cu necesarul pentru grădiniţă poate să difere de la o instituţie la alta. De exemplu, la grădiniţele de stat se organizează o şedinţă cu părinţii – în care sunt prezentate regurile și lista cu lucrurile necesare.

Vă doriți să vă asigurați că cel mic are toate elementele esențiale de care are nevoie pentru grădiniță, în timp ce rucsacul să fie cât mai ușor posibil, astfel încât să nu fie devină o problemă greutatea rucsacului pentru copil.

Indiferent de câte articole vestimentare sau accesorii are copilul este bine să personalizezi toate hainele și accesoriile copilului cu inițialele numelui lui.Este foarte important să faci acest lucru pentru a nu le pierde.De asemenea, și ghiozdanul trebuie personalizat. Cu ce faci asta? Cu marker permanent sau cu ajutorul etichetelor de la www.stikets.ro.

Ce conține bagajul copiilor ?! Pe listă se regăsesc rechizite, articole de igienă și articole vestimentare.

Dacă vorbim despre rechizite : lista poate să fie mai lungă sau mai scurtă, în funcție de grădinița la care a fost înscris copilul:

 • Ghiozdan
 • Caiet de desen
 • Coli albe de scris
 • Hârtie colorată
 • Carte de colorat
 • Creioane colorate
 • Set de carioci
 • Acuarele
 • Pensule
 • Lipici
 • Foarfecă
 • Plastelină
 • Jucăria preferată

Dacă vorbim despre îmbrăcăminte și încălțăminte vă spunem că aveți nevoie de următoarele:

 • Haine de interior – de preferat 2 rânduri
 • Pijamale, dacă ai ales ca cel mic să stea la program prelungit;
 • Încălţăminte pentru interior.

Atunci când vorbim despre articolele de igienă este clar că ai nevoie de articole personale, iar aici vorbim despre:

 • Şerveţele umede;
 • Sticla/Cana din care bea copilul apa;
 • Săpun lichid;
 • Prosop de hârtie;
 • Prosop;
 • Hârtie igienică.

Cam acestea ar fi produsele ce nu trebuie să lipsească din bagajul pentru grădiniță. Nu uita că pentru o mai bună organizare a lucrurilor/pentru a nu se încurca cu ale altor copii, este bine să scrieți pe ele numele copilului.

Cum pregătim ghiozdanul pentru BACK TO SCHOOL și alegerea potrivită a ghiozdanului  sunt doar două dintre subiectele despre care am mai discutat în trecut.

Și pentru că tot am adus în discuție ghiozdanele că spunem că ne-a atras atenția acest 1.rucsac moale de la Liliputiens care îi pregătește pe cei mici de o adevărată aventură. De ce Liliputiens? Pentru că le place să surprindă de fiecare dată, iar toate articolele sunt realizate în așa mod încât să fie și distractive, dar și educative pentru cei mici.
De asemenea, culorile, formele, sunetele și texturile stimulează simțurile și imaginația copiilor, ceea ce face și acest model de rucsac.
Și dacă pentru fetițe am optat pentru un rucsac cu model flamingo, pentru băieți am ales 2.rucsacul moale tucanul Pablo.
Din rucsac nu ne lipsește niciodată…..penarul!Nouă ne-a atras atenția 3.penarul cariocă disponibil în trei culori: galben, roz și turcoaz. Acesta este confecționat din material rezistent și se poate spăla fără probleme și la mașina automată.
De asemenea, design-ul inedit este cel care atrage atenția: odată deschis, poate fi utilizat vertical, ca o trusa de instrumente școlare.
Foarte importantă este și încălțămintea de interior, iar pentru astea ne-am gândit că ar fi indicat să optați/optăm pentru ceva comod și călduros precum această pereche de 4.botoși din lână merinos de la Mikk-Line.
De ce ne plac și de ce i-am ales? Acești botoși călduroși din lână merinos sunt foarte moi la atingere si nu zgârie. Spunem acest lucru pentru că atunci când vorbim despre lână ne gândim automat la un produs greu de purtat.  Un alt aspect foarte important este brand-ul Mikk-Line care produce produse certificate OEKO-TEX. Lucru care ne demonstrează faptul că nicio substanță toxică nu a fost folosită în producția acestui tip de produs.
Un alt model de încățăminte de casă care ne-a atras atenția a fost această pereche de 5.papuci din lână 100% ideali atâtn pentru casă cât și pentru grădiniță.Nouă ne plac pentru că lâna lasă pielea să respire, asigurând totodată confortul termic de care are copilul nevoie, pe perioada iernii.
De asemenea, brandul care îî produce, Melton, acordă o atenţie deosebită mediului înconjurător, majoritatea produselor fiind realizate din materiale naturale, precum: bambus, bumbac, lâna şi pielea.
De la încălțămintea de interior trecem la îmbrăcămintea impermeabilă, dacă tot a venit toamna. Noi ne-am oprit la 6.costumul impermeabil de la Liewood care este fabricat din poliester Oeko-Tex 100% reciclat. De ce ne place? În primul rând pentru că este confrtabil, are materiale moi, impermeabile și rezistente la vânt și în al doilea rând pentru că este extrem de practic și comod.

Perfect! Costumul este ales! Ce urmează? Cizmele de ploaie, categoric. 7.Cizmele de ploaie pentru copii, de la Liewood, din cauciuc natural, sunt impermeabile, ideale pentru zilele ploioase.

Costum impermeabil avem, cizme de ploaie avem, ce ne mai trebuie? Umbrela, nu-i așa?Toamna aduce cu ea și schimbări climatice. Ploaia începe să-și intre în drepturi, iar cei mici adoră să petreacă timp în ploaie. Să se joace în balți, să se ude, să se murdarească, dar noi trebuie să fim precauți pentru că este și perioada în care pot răci extrem de ușor.

Dacă tot au început ploile, ne-am gândit că 8.o umbrelă ecologică Grech & Co este perfectă pentru copii. De ce am spus că este ecologică? Pentru că țesătura umbrelei este fabricată din sticle PET uzate și reciclate.

După ce am stabilit cum ne îmbrăcăm, ce ghiozdan achiziționăm și ce încălțăminte de interior, a venit momentul să aducem în discuție și 9. sticla din oțel inoxidabil de care copilul va avea mare nevoie. Modelul ales de noi de la Skip Hop îi însoțește pe cei mici în toate călătoriile sale.

Ultumul produs pe care îl vedem pe lista de articole indispensabile este 10.caserola pentru snack-uri. Este foarte important să oferim articole de cea mai bună calitate atunci când vorbim despre cei mici și mai ales atunci când vorbim despre alimentație. Tocmai de aceia am ales aceasta caserolă care este realizată din materiale ecologice, sigure pentru pielea copilului.

Voi cum sunteți cu pregătirile pentru începerea grădiniței?

Leave a Reply