Astăzi v-am pregătit un preparat care cu siguranță este pe placul tuturor și, în plus, este foarte rapid: Falafel cu ciuperci Portobello.

Ingrediente:

  • 200 gr năut fiert (sau conservă, clătiți bine sub jetul de apa rece),
  • 1 ceapă roșie mică,
  • 1 cățel usturoi,
  • 1 vârf de sare,
  • 1/4 linguriță paprika,
  • curry,
  • oregano,
  • 50 ml apă,
  • 60 gr făină de năut,
  • 100 gr ciuperci Portobello sau champignon,
  • ulei de măsline,
  • pesmet.

 

Dressing iaurt:

  • 4 linguri iaurt (grecesc, normal),
  • usturoi granular,
  • oregano,
  • 1  linguriță de ulei de măsline,
  • sare (opțional).

Mod de preparare :

  • Adăugați toate ingredientele într-un robot și blenduiți câteva secunde.
  • Transferați compoziția într-un castronel.
  • Tocați mărunt ciupercile (cu ajutorul cuțitului sau tot cu robotul…eu am ales robotul, dar atenție să nu devină o pastă).
  • Adăugați ciupercile peste restul compoziției,  dați formă unor biluțe pe care le veți da prin pesmet.
  • Le așezați în tavă și le striviți ușor.
  • Stropiți cu ulei de măsline și introduceți tava în cuptorul preîncălzit la temperatura de 200 °, funcție ventilată, timp de 15 minute.
  • Pregătiți dressing-ul amestecând toate ingredientele.  Adăugați și puțină apă pentru a obține consistența dorită.
  • Serviți chifteluțele călduțe, împreună cu salata și dressing-ul de iaurt.

 

Reteta propusa de: Maria Iorgu

Instagram: gatim.la.distanta

Leave a Reply

Scroll Up