Ești în căutare de idei pentru decorarea camerei unui copil? Dacă doriți să creați un interior unic și cu adevărat original atunci decorațiunile în stil boho vor fi alegerea ideală.

Acestea se caracterizează printr-o paletă bogată de modele și țesături originale pe care orice părinte creativ le poate integra în camera celui mic.

Cum poți face asta? Nu există într-adevăr un răspuns unic la această întrebare; toate mijloacele sunt permise! Unii părinți decid să aranjeze doar un perete în acest stil. Alții utilizează creații boho precum corturile, covoarele ori lustrele în stil macrame.

Ce culori pot alege?

Asta este cu adevărat o întrebare la care răspunsul este contrastul. Cu cât mai multe culori cu atât mai bine! Roșu, portocaliu, fuchsia, verde și albastru. Sunt doar câteva din culorile pe care le poți folosi pentru a se îmbina prefect cu restul camerei. 

Ce decorațiuni să alegem pentru a decora camera copilului?

Dacă există un lucru bun în această treabă, este faptul că poți face un amestec de stiluri diferite fară să te deranjeze vizual. Poți combina foarte ușor accesoriile retro cu ornamentele moderne, inclusiv decorațiunile moderne care au fost realizate manual de către copilul tău! Nouă ne place foarte mult pentru că nu este nevoie să respecți anumite reguli ci doar trebuie să alegi decorațiuni care să confere o atmosferă cât mai veselă camerei.

În cele din urma, pentru un plus de creativitate, stilul boho poate fi amestecat cu orice alt stil.Ba mai mult decât atât! Noi ne-am gândit că ar merge de minune cu amenajarea camerei în stilul Montessori.

Înainte de a vă prezenta noi ce decoarțiuni intersante am descoperit pentru a decora camera copilului, ne-am gândit să trecem puțin prin revistă proveniența stilului boho.

Stilul boho chic există încă de la sfârșitul anilor ‘90 și este considerat unul dintre cele mai complexe și permisive stiluri de design interior. Bun, dar de unde provine? Vă spunem noi, proveniența vine din limba franceză, de la cuvântul bohème.

Acum să trecem la articolele care ne-au plăcut nouă și ne-au inspirat:

De la 1.www.bonami.ro am găsit o întreagă colecție ce se poate preta și în camera unui copil. Ce ne-a plăcut nouă a fost rubrica de produse realizate în nuanțe calde de pământ, cum ar fi nisipiu, ocru, portocaliu, gri sau verde. Bineînțeles că pentru a pune accent pe evidențierea stilului boho sunt adăugate și pete de culoare.Din colecția lor poți alege o pernă decorativă sau o tapiserie pe perete.

Foarte interesant este și acest tapet boho/decorațiune de perete realizat din macrame de la 2.www.lunares.ro.Decorațiunea aleasă de noi este ideală pentru că vă permite să reîmprospătați camera copilului fără a mai fi nevoie să o renovați.

Pentru o pată de culoare ne-am gândit la acest model de covor din iută de la 3.www.rugvista.ro. Covoarele din iută sunt 100% organice, ele pot fi deseori reciclate.Ce este iuta? Este o fibră vegetală lungă, moale și lucioasă care este utilizată de cele mai multe ori pentru a se realiza covoare. Avantajul acestora este că izolează fonic mai bine decât covoarele sintetice.

Tot atât de colorat este și acest set format din 2 pufuri multicolore din textil de la 4.www.thehome.ro  care vor oferi o pată de culoare camerei pe care vrei să o decorezi în stil boho.

Un alt produs care ne-a atras atenția și pe care îl și avem este cortul din macrame realizat de 5.Daga Macrame pe care îi găsiți pe instagram. De ce ne place și de ce l-am cumpărat? În primul rând pentru că este diferit de restul corturilor pe care le găsim pe piață, în al doilea rând pentru că este lucrat manual și în al treilea rând pentru că îl poți încadra în orice tematică a camerei inclusiv la o petrecere cum a fost în cazul nostru. Spun petrecere pentru că noi l-am încadrat foarte bine în cadrul petrecerii de 1 an a copilului, după cum se poate vedea și în imaginile de mai jos.

Foarte interesantă este și această decorațiune de perete de la 6.atelier macrame – pe care o poți personaliza în funcție de numărul membrilor familiei. Pe pagina lor de instagram găsiți și alte decorațiuni – toate fiind realizate hand made prin tehnica Macrame, din materiale naturale și accesorii din lemn.

 

Rămânem tot în zona asta pentru că ne plac produsele realizate astfel și vă arătăm baldachinul de la 7.macrame.stayboho.Cu acest baldachin poți da un plus de fantezie și delicatețe camerei copilului tău. Sinceri să fim este mult mai intersant față de modelele obișnuite și ar fi pretabil chiar și pentru dormitorul vostru matrimonial.Ba chiar, îl puteți utiliza pe post de decor pentru anumite petreceri private pe care vrei să le organizezi pentru micuțul tău.

 

De la macrame trecem la culori puternice. Stilul boho chic este în primul rând despre culoare, iar noi ne-am gândit că un taburet de la 8.www.miniprix.ro ar fi alegerea ideală. Taburetul boho chic din trestie nature este realizat din fire de bumbac și este disponibil în două nuanțe de culori: roșu ( de preferat pentru camera unei fetițe ) și albastru ( clar pentru camera unui băiețel ).

Aveți nevoie de un obiect care să fie atracția camerei copilului? Căutați un  produs care să nu fie colorat, dar care să fie în stilul boho chic? Atunci această lustră din macramé de la 9.www.lampisilumini.ro este cu adevărat ceea ce cauți!

Și pentru că nu puteam încheia recomandările noastre fără cel mai preferat obiect a tuturor copiilor, am optat pentru această oglindă cu ramă de ratan în formă de ghirlandă de la 10.www.homelux.ro.Pentru oglinzi aveți o mulțime de variante de unde puteți alege, nouă ne-a atras aceasta atenția pentru că are o formă mai deosebită și poate fi integrată cu ușurință în orice cameră de copil.

Ție îți place stilul boho chic? Dacă da, ce decorațiuni ai alege pentru camera copilului tău?

 

 

Leave a Reply