HranaRetete

Mancarica de mazare cu quinoa

By 08/08—2021 No Comments

Culorile verii într-o farfurie. Copiii vor fi foarte atrași de acest preparat. Astăzi v-am pregătit o rețetă rapidă și delicioasă: Mâncărică de mazăre cu quinoa.

 

Ingrediente :

  • 2 linguri de ulei de măsline,
  • 1 cățel usturoi,
  • 1 tijă de praz sau o ceapă,
  • 300 gr mazăre congelată,
  • 2 morcovi,
  • 400 gr passata de roșii sau sos de roșii făcut în casă,
  • 150 gr quinoa,
  • Apă sau supă de legume (la nevoie)

Modalitate de preparare :

  • Încălziți  într-o cratiță mai mare uleiul  de măsline, adăugați usturoiul și ceapa  tocate  mărunt, cubulețele mici de morcovi și un strop de apă caldă (este ok și supă de legume  dacă  aveți).
  • După câteva minute adăugați mazărea congelată și apoi sosul de roșii.
  • Lăsați la foc mic circa 30-35 minute și apoi adăugați quinoa pe care o veți clăti bine sub jetul de apă rece pentru a elimina saponina,  care o face să fie ușor amăruie la gust.
  • Quinoa se va coace direct în sosul de roșii și va fi gata în 10-12 minute. Dacă sosul este prea scăzut, completați cu un strop de apă sau supă calda de legume.
  • Condimentați cu sare și piper după gust.

 

Reteta propusa de: Maria Iorgu

Instagram: gatim.la.distanta

Leave a Reply

Scroll Up