După cum bine știți anual între 1 și 7 august sărbătorim Săptămâna Mondială a Alăptării despre care am povestit și noi anul trecut în materialul Cum sărbătorim Săptămâna Mondială a Alăptării. În cadrul materialului am venit cu o mulțime de sugestii de produse ce nu trebuie să vă lipsească.

Este bine de știut și de menționat încă de la începutul materialului că Organizația Mondială a Sănătății (OMS) recomandă alăptarea exclusivă începând cu o oră după naștere până la vârsta de 6 luni cel puțin.

În primele zile, chiar săptămâni trecem printr-o varietate de emoții și de stări diferite și temeri, dar nu trebuie să ne le dăm importanță ci trebuie să încercăm să fim noi bine pentru a fi și bebelușul bine.

Și pentru că este Săptămâna Mondială a Alăptării, ne-am gândit să vă spunem un ‘’mic secret’’ care vă poate ajuta foarte mult. Despre ce este vorba? Despre perna pentru alăptare care oferă un sprijin atât de necesar pentru a te ajuta să-ți hrănești copilul într-un mod confortabil.

O pernă pentru alăptare este un produs pe care trebuie să îl ai lângă tine pentru a avea o experiența cât mai ușoară.

Bineînțeles că aceste perne nu sunt folosite doar pentru hrănirea copilului. De fapt, au multe alte utilizări. Ca de exemplu, în timpul sarcinii, femeile pot folosi o astfel de pernă pentru a oferi un sprijin suplientar spatelui. Trebuie să ne crezi că spatele tău o să-ți mulțumească. 🙂

Ce este o pernă pentru alăptare?

O pernă pentru alăptare ajută la stabilirea unei suprafețe stabile și confortabile atât pentru bebeluș (deoarece nou-născuții nu au control asupra capului și gâtului) cât și pentru tine ca mămică – reducând tensiunea  gâtului, brațului și spatelui pentru dvs., ceea ce vă poate ajuta să alăptați mai plăcut.

Ai nevoie de o pernă pentru alăptare?

Dacă mă întrebi pe mine, eu am să-ți spun că da.În primul rând pentru că designul special și bonusurile pernelor care alăptează sunt foarte utile în primele luni. Mai mult decât atât, în cazul în care nu poți alăpta ( diverse probleme de sănătate ) o astfel de pernă poate fi în continuare excelentă pentru a face și mai confortabilă hrănirea cu biberonul.

Când ai nevoie de o pernă pentru alăptare?

Cel mai probabil veți folosi o pernă pentru alăptare de fiecare dată când alăptați, care poate fi de zeci de ori pe zi (sau mai mult!). După câteva luni, bebelușul va avea mai mult control al capului și gâtului și este posibil să nu mai aveți nevoie de pernă. 

Dar când te gândești cât de des alăptezi, în fiecare zi și noapte timp de câteva luni de zile, nu este surprinzător să începi să ai dureri de mâini, de umăr și de spate. Așa că merită în totalitate să vă alocați timp pentru a realiza corect momentele de alăptare cu ajutorul unei perne speciale.

Cu toate acestea, pernele pentru alăptare pot fi folosite în continuare pentru a sta copilul pe burtă ( la început o pernă de alăptare poate fi folosită în tranziție pentru a-i sprijini). Le oferă o vedere mai bună și mai multă interacțiune cu tine și jucăriile lor.

Care sunt beneficiile utilizării unei perne pentru alăptare:

  • Îți ușurează tensiunea spatelui, a gâtului și a brațelor;
  • Sprijină copilul;
  • Oferă bebelușului acces mai ușor la sânul tău;
  • Marea majoritatea a modelelor de perne pentru alăptare pot fi utilizate pe termen lung.

Cum să alegi cea mai bună pernă pentru alăptare?

Pernele pentru alăptare pot fi găsite în multe forme, stiluri și modele. Așadar, înainte de a achiziționa o astfel de pernă este bine să ne uităm la anumite caracteristici precum:

Formă. Acest aspect, din punctul meu de vedere, ține mai mult de preferințe.Pernele sunt în formă de U sau C pentru a se strânge de burtă, în timp ce altele îți înfășoară toată talia.

Posibilitate de reglare. Unele perne de alăptează au curele reglabile pentru a vă ajuta să obțineți o potrivire mai personalizată și mai sigură.

Materialul din care este realizată. Husele de perne detașabile care se pot spala la mașina automată vor câștiga detașat.Apoi trebuie văzut din ce material sunt fabricate pentru a fi protectoare cu pielea sensibilă a bebelușilor.

Versatilitate. Unele perne pot fi folosite pentru mult mai mult timp și nu doar pentru alăptare.

Pentru a vă ajuta să decideți perna de alăptare potrivită pentru nevoile voastre. (și a bebelușului!), ne-am gânidt să vă arătăm două variante de astfel de perne pentru alăptare de la Nobodinoz.

Prima variantă de pernă care ne-a atras atenția este perna pentru alaptare din bumbac organic Sunrise de la Nobodinoz care combină stilul cu funcționalitatea.De menționat mai este faptul că umplutura pernii este moale, ceea ce înseamnă că asigură un confort optim pentru mamă și bebeluș. Și mai mult decât atât, acest model de pernă se adaptează oricarei forme pentru a oferi un confort suporit.

Și cel mai important aspect despre care am discutat și mai și spuneam că ar fi bine să se țină cont este faptul că husa este detașabilă și realizată din bumbac organic certificat GOTS – OEKO-TEX® CLASS 1 – Sigur pentru pielea sensibilă a bebelușului.

Acest model este disponibil pe site-ul celor de la Câte-n lună și-n stele în 4 variante de culori: night blue, misty pink, antique green și honey sweet.

Al doilea model pe care l-am văzut și ne-a plăcut este Luna tot de la Nobodinoz. Această perna de maternitate din bumbac organic are două panglici care o ajută să se transforme dintr-o pernă de maternitate ( este de mare folos pe perioada sarcinii ) într-o pernă pentru alăptare extrem de confortabilă.

P.S: Cu ajutorul acestui model de pernă vei avea parte de un confort optim pentru un somn bun pe perioada sarcinii.

De asemenea, și acest model are husa detasabilă și realizată din bumbac organic certificat GOTS – OEKO-TEX® CLASS 1.

Modelul Luna are 3 nuanțe disponibile: night blue, honey sweet și antique green.

Voi ce model de pernă preferați?

Leave a Reply

Scroll Up