Crema de pere cu lapte de cocos și curmale – o gustare sau un desert vegetarian rapid și delicios.  Se poate pregăti cu orice tip de fructe (pere, piersici,  caise, pepene galben, căpșuni,  etc) . Poate fi propus și copiilor mai micuți (de la 6 luni în sus), deoarece  nu conține zahar  ci doar câteva curmale. Acestea pot fi înlocuite cu sirop  de artar, orez, miere, zahar…în funcție  de preferințe.


Ingrediente:

  • 250 gr fructe  (in cazul  meu pere, curățate de coaja)
  • 300 ml băutură vegetala de cocos sau alte variante.
  • 30 gr amidon de porumb sau cartof
  • 3 curmale Medjool
  • Opțional pentru  a creea  o baza, puteti  mixa 7 biscuiți cu 2 lingurițe de ulei de cocos.  Eu am utilizat biscuiți Grancereal cu ovăz, însă puteti utiliza fulgi de ovăz, biscuiți populari, weetabix, unt de migdale , arahide etc .

Modalitate de preparare :

  • Curatati și taiati cubulețe fructele și adăugați-le în robotul de bucătărie, împreună cu bautura vegetala si curmalele.
  • Mixați 15-20 secunde pana  când veți obtineti o crema fluida și omogena.
  • Rasturnati compoziția intr-o craticioara și adăugați treptat amidonul dat prin sita,  amestacand  apoi cu un tel pentru a nu se forma cocoloașe.
  • Lăsați la foc mic 7-8 minute amestecând des. Lăsați la racit câteva minute  și apoi umpleți formele dorite(paharele, borcanase,  etc), adaugand și baza dacă doriti.
  • Introduceți la frigider timp de câteva ore (min. 3 sau chiar peste noapte) .
  • Crema se poate păstra la frigider 2-3 zile. O puteți utiliza ca atare dar și în alte combinatii.
    *Porții obtinute: 6

 

 

Reteta propusa de: Maria Iorgu

Instagram: gatim.la.distanta

Leave a Reply

Scroll Up