Un preparat rapid, vegetarian , care face parte din categoria  salatelor sau preperatelor  de vară. Nu necesită încălzire, este echilibrat și complet din punct de vedere al ingredientelor. Se conservă la frigider timp de 2-3 zile și va salva cina sau prânzul atunci când nu veți vrea să petreceți prea mult timp în bucătărie.

Ingrediente:

  • 200 gr bulgur,
  • 2 castraveți,
  • 15 roșioare,
  • o mână de pătrunjel și 5-6 frunze de mentă proaspătă,
  • ulei de măsline,
  • sare,
  • zeamă 1/2 lămâie,
  • 200 gr leguminoase (năut, fasole albă, mazăre),
  • 1 ceapă roșie.

 

Mod de preparare:

  • Pregătiți bulgurul conform instrucțiunilor  de pe ambalaj.  Eu nu il fierb, ci il  acopar  cu apa calda pana își mărește volumul.
  • Tocați și taiati restul ingredientelor, adaugati leguminoasele, bulgurul (scurs de apa în exces, daca este cazul), condimentați și serviți).

    *am adăugat și jumătate de piersică și a fost o combinație reușită.

 

Reteta propusa de: Maria Iorgu

Instagram: gatim.la.distanta

Leave a Reply

Scroll Up