Se întâmplă adesea ca părinții să prefere stilul vestimentar, atunci când cumpără haine pentru un copil, nicidecum materialele din care sunt realizate hainele. Cu toate acestea, țesătura este cea de care ar trebui să ținem cont atunci când achiziționăm o piesă vestimentară pentru cei mici. 

De câte ori te-ai întrebat ce material este bun pentru vestimantația copilului tău? De multe ori, cu siguranță! Așa am făcut și noi până să descoperim care sunt materialele naturale prietenoase cu pielea sensibilă a copilului.

În prezent, există atât de multe piese vestimentare pe care le puteți achiziționa pentru cei mici: rochii, bluze, pantaloni, fuste, pantaloni scurți etc.Cu toate acestea, primele și cele mai importante aspecte de care trebuie să ținem cont atunci când achiziționăm un produs nou: să fie non-iritant și să fie o țesătură moale.De asemenea, trebuie să aveți grijă ca materialul să nu fie agățător, alunecos sau gros – materialul trebuie să fie respirabil.

Experții sunt de părere că hainele pentru cei mici trebuie să aibă următoarele caracteristici: capacitatea de a absorbi umezeala și să nu provoace alergii. Pentru a simplifica această sarcină dificilă pentru voi, am pregătit o prezentare generală a celor mai potrivite țesături pentru îmbrăcămintea copiilor.

De obicei, prima alegere pentru confecționarea hainelor pentru copii este Bumbacul. 

Acesta este considerat, în mod tradițional, una dintre cele mai ecologice țesături. Pantalonii, tricourile, rochiile și salopetele din această țesătură sunt perfecte pentru orice perioadă a anului: nu provoacă alergii și sunt suficient de rezistente.Bumbacul permite aerului să treacă prin el și poate absorbi umezeala. 

Al doilea material indicat pentru cei mici, mai ales pe perioada verii, este inul.Acesta este un material foarte apreciat și folosit în crearea de îmbrăcăminte pentru copii și adulți. Printre cele mai apreciate avantaje ale acestui material sunt: aspectul și rezistența sporită.

Inul poate fi purtat în orice anotimp, dar cu precadere în perioadele cu temperaturi ridicate și umidate mai crescută, fiind un material absorbant. Fibrele de in îi permit aerului să circule, iar pielea este lăsată să respire mai ușor.

Un alt material genial pentru pielea sensibilă a copiilor este lâna.Această țesătură a fost folosită încă din cele mai vechi timpuri, fiind ideală pentru fi folosită, în special, pentru: pulovere, pături, bluze și alte articole mai groase.

Lâna oferă căldură și confort, oferind corpului o izolație termică foarte bună pe perioada iernii.

Acestea sunt materialele ce nu trebuie să vă lipsească din garderoba celor mici și pentru a vă fi mult mai ușor, am realizat noi o selecție de branduri românești care te vor încânta.

1.Theodor Boutique

Cu siguranță am mai vorbit despre acest brand care a luat naștere din dorința unei mămici de a oferi haine de calitate pentru copilul ei și pentru ceilalți.

Toate ținutele sunt realizate cu dragoste, pasiune și atenție sporită la detalii. Ce găsim la ei? Rochițe, cămăși, bluze, tricouri, pantaloni, salopete toate realizate din materiale de cea mai bună calitate, prietenoase cu pielea sensibilă a bebelușului.

2.NiNiNa

NiNiNa este un brand 100% românesc de îmbrăcaminte lejeră pentru cei mici, iar colecțiile lor capsulă cuprind câteva piese “statement” ce definesc stilul brandului. Creațiile lor de hainuțe sunt ideale pentru cei mici cu vârsta cuprinsă între 2 și 16 ani. Ce ne place la ei este faptul că acordă o atenție sporită materialelor pe care le folosește.

3.Lali Wear

Atunci când te gândești la produsele Lali Wear, îți vin în minte doar produse realizate din materiale naturale și croite cu gândul la reîntoarcerea spre  autentic, libertate și sinceritate.

De ce am alege o piesă vestimentară de la Lali Wear? Pentru că ei cred în educația în și pentru natură, tocmai de aceea toate hainele lor sunt realizate din fibre naturale prietenoase cu pielea lor sensibilă. În acest fel cei mici se vor dezvolta frumos și vor învăța să aprecieze și să respecte mediul înconjurător.

4.Mon Petit Jo

Și de ei am tot povestit și o vom face de fiecare dată, cu mare drag! Asta pentru că eu optez pentru rochițele lor atunci când vine vorba de baby Jack.

Și pentru că e vară, clar trebuie să vorbim despre vestimentație adecvată anotimpului. Ultima lor colecție Blooming Garden este despre natură, inocența copilăriei și frumusețea ei.Cât despre materialele folosite nu vă putem spune decât că, cei de la Mon Petit Jo aleg produse de cea mai bună calitate, certificate OEKO-TEX, una dintre cele mai cunoscute etichete la nivel mondial pentru textile testate împotriva substanțelor nocive, prin urmare sunt inofensive din punct de vedere ecologic; acest standard reprezintă încrederea clienților și siguranța produsului.

Și ca o paranteză vreau să vă spun că de la toate brand-urile menționate în acest material am achiziționat ținute pentru fetița mea.

5.Marilu

Cu o ținută de la Marilu am ales să o îmbrac pe baby Jack la frumoasa petrecere a ei de 1 an!Sunt multe modele care ne plac de la ei, dar noi am ales un romper. Astfel am optat pentru modelul Molly care este realizat din material organic de cea mai bună calitate.

Materialele folosite de cei de la Marilu sunt 100% organice, fie că vorbim despre bumbac fie că vorbim despre in. Toate fiind aduse din Italia și Grecia.

6.Hip Hip

Nouă ne plac pentru că ne oferă varietate, produse de calitate superioară delicată cu pielea sensibilă a copiilor.Bebelușii au nevoie de produse de cea mai bună calitate. Așa este și în cazul hainelor, de aceea, am ales să vă prezentăm un brand care folosește materiale de cea mai bună calitate.

7.Simplicity Kids Boutique 

Un alt brand românesc care ne oferă o varietate de modele care de care mai frumoase și bineînțeles realizate din materiale de cea mai bună calitate.Nouă ne plac pentru că au modele unicat, deosebite și toate sunt lucrate manual. De asemenea, un alt aspect foarte important este faptul că folosesc materiale naturale, speciale pentru pielea sensibilă a bebelușilor/copiilor cu certificare Standard 100 by OEKO-TEX.Compleuri, cămăși, pantaloni, salopete, rochii și multe alte ținute vestimentare găsiți la cei de la Simplicity Kids Boutique.

8.Little Clara

Este un brand pe care l-am găsit pe instagram și care ne-a atras atenția asupra ceea ce face.În primulr rând ne pune la dispoziție modele de ținute atât pentru fete cât și pentru băieți și în al doilea rând toate produsele lor sunt lucrate manual ( de cătreo tânără mămică din Arad), pe comandă din materiale naturale.

Accesând contul Little Clara de instagram vei descoperi: cămăși, body-uri, rochițe cu broderii deosebite și salopete.

9.Urban Corner Store

Tot un brand descoperit pe canalul social media – instagram și care ne-a plăcut tare mult pentru că folosește destul de des inul în ținutele pe care le realizează.

Nouă ne-a plăcut tare mult brand-ul și am spus să povestim puțin și cu voi despre el. Din ce am observat, aceștia produc ținute doare pentru fetițe și mămici. Ca de exemplu, dacă vrei să te asortezi cu fiica ta poți opta pentru un set mamă-fiică.Cel mai bine e să intrați pe pagina lor și să descoperiți varietatea de modele care vă așteaptă.

10.Magazinul lui Filip

Despre Magazinul lui Filip am aflat în urmă cu puțin timp. Atunci când eram în căutarea brand-urilor chic din- România. Ce putem să vă spunem despre el este faptul că este un brand românesc aflat într-o creștere continuă, care creează haine hand made pentru cei mici. Accentul fiind pus pe salopete, cămăși, body-uri simpatice, pălării șimulte alte produse.

Și-au dorit să ofere produse de calitate pentru micuții exploratori și se pare ca le-a ieșit de minune, nu?

11.Woolver

Pe cei de la Woolver i-am descoperit vara aceasta când căutam ținute ideale de purtat pentru baby Jack. Uite așa am dat peste o colecție de vară realizată din in organic. Mai mult decât atât, pe lângă produsele din in au și produse realizate din lână merinos. Ai să te întrebi dacă se poate purta în sezonul cald. Ei bine, da! Lâna merinos are proprietatea de a regla temparatura corpului indiferent de anotimp, astfel ne ține de cald iarna, iar vara previne supraîncălzirea corpului.

 

Tu ce materiale preferi atunci când alegi hainele copilului tău?

 

Leave a Reply