Te-ai întrebat vreodată de ce este bine să-i lăsăm pe cei mici să petreacă cât mai mult timp în aer liber? Și noi! Motiv pentru care am început să ne documentăm și să citim studii cu privire la acest aspect.

Conform studiilor și a cercetărilor aflăm că nu există un răspuns unic. Asta pentru că depinde foarte mult de locul în care se joacă și ceea ce fac de fapt copiii când sunt afară.

Care sunt beneficiile jocului în aer liber pentru dezvoltarea copilului?

Cei mici pot obține multe beneficii atunci când se joacă în aer liber, inclusiv un risc redus de miopie. Este bine de știut faptul că expunerea la lumina naturală îmbunătățește sănătatea și performanța mentală;

  • Risc redus de miopie;

Este foarte adevărat că ereditarea joacă un rol important în faptul că un copil poate dezvolta sau nu miopie. Dar este, de asemenea, clar că timpul petrecut în aer liber este protector cu ochii celor mici.

Conform studiilor cei care petrec mai mult timp afară au mai puține șanse să devină miopi (Goldschmidt și Jacobsen 2014, Rose et al 2016).

Acestea fiind spuse, se pare că jocul în aer liber este o rețetă bună pentru reducerea riscului de miopie.

  • Nivelul de stres este mai scăzut ceea ce duce la o mai bună concentare și ajută la îmbunătățirea somnului;

Creierul își reglează „ceasul interior” folosind indicii ușoare, astfel încât ieșirea în aer liber îi poate ajuta pe cei mici să mențină ritmuri sănătoase de somn.

Un alt aspect important de care trebuie să ținem cont este faptul că lumina puternică îi ajută să se concentreze.

  • Paleta de activități este mult mai largă: pot alerga în voie, sări și urca și pot explora;

Este de înțeles faptul că tind să facă mai multă mișcare atunci când se joacă în aer liber.

Activitățile făcute afară pot crește nivelul de activitate, ceea ce este evident un lucru bun. Copiii au nevoie de exerciții fizice pentru o sănătate bună.

  • Oportunități sporite de a depăși fricile și de a dezvolta o conexiune pe tot parcursul vieții cu natura.Mai mult decât atât poate ajuta la combaterea obezității;

Studiile experimentale ne demonstrează faptul că plimbările în natură determină îmbunătățiri pe termen scurt starea de spirit și recuperarea stresului.

  • Aport de vitamina D;

Expunerea la lumina soarelui contribuie la asigurarea faptului că aceștia primesc suficientă vitamina D. Cred că știți că deficitul de vitamina D provoacă numeroase probleme de sănătate: creșterea oaselor și funcția musculară.

  •  Ajută la învățarea abilităților sociale

Cei care petrec mai mult timp în aer liber, se pare, că sunt mai cooperanți și mai capabili să-și verbalizeze dorințele și să intre în joc cu ceilalți.

Este foarte important să-și petreacă cât mai mult timp în antură pentru că acest lucru îi ajută să treacă mult mai ușor pestre stările de stres, devin mai concentrați, mai energici și mult mai veseli.

Acum că am povestit despre toate beneficiile pe care le are joaca în aer liber, a venit momentul să vă arătăm și câteva jucării ideale pentru exterior, care îi vor menține preocupați ore întregi.

1.Căsuță din lemn

Pentru că vreau să-i fac un spațiu de joacă în grădina casei, am început să caut tot felul de jucării/activități care să-i placă. Așa am găsit această căsuță din lemn care ne-a atras atenția de când am văzut-o.

De ce am ales-o? Pentru că distracția este mereu în toi în propria casa, nu-i așa? De asemenea, din specificații este un produs premium realizat din materiale de înaltă calitate rezistente la razele solare și intemperii și la schimbările de temperatură.

P.S: Încă nu a ajuns la noi, dar promitem că după ce vine și o montăm vom pune fotografii pe contul nostru de Instagram.

2.Woody nisip cu acoperiș din lemn

Există copil care să nu fie încântat de joaca cu și în nisip?Răspunsul este categoric nu.Dacă ai curte ar fi și păcat să nu achiziționezi un astfel de centru care îi și protejează de razele solare, dar în același timp se pot distra în voie și pot face diverse forme din nisip.

Este foarte distractivă și benefică această activitate care îi lasă să exploreze textura nisipului și să recurgă la creativitate.

3. Leagăn pentru copii ursuleț

Îți amintești când mergeam noi la bunici în vacanțele de vară și ne făceau un leagăn improvizat între doi pomi? Uite că acum putem să achiziționăm direct leagănul.

În căutările noastre am găsit acest model realizat din lemn masiv, materiale certificate și protecții bine gândite care sprijină dezvoltarea fizică generală a copiilor și contribuie la echilibru și coordonare fără a strânge coloana vertebrală și pelvisul. Un alt lucru foarte interesant este faptul că acest model de leagăn se poate folosi atât în interior cât și în exterior.

4.Complex de joacă cu topogan și 2 leagăne

Un alt centru de activități pe care l-am achiziționat pentru baby Jack și pe care abia îl aștept să ajungă și să-l montăm. Este acest complex compus din tobogan și 2 leagăne.

Mi-a plăcut acest spațiu de joacă Fungoo pentru că este realizat din lemn natural intreg și pentru că acest complex se poate folosi de 3 copii în același timp.

5.Bucătărie de exterior

Povesteam noi acum ceva timp în urmă despre pasiunea celor mici pentru gătit. Stați liniștiți că asta o să se întâmple acum cât sunt mici, când vor crește tot noi vom sta în bucătărie. :))

Și pentru că tot le place, am descoperit acest model interesant de bucătărie de exterior care include ustensile metalice, un ecran pentru picturi sau pentru a nota meniul zilei, ustensile pentru grădinărit și un ghiveci mare din lemn în care cel mic poate planta flori.

De asemenea, bucătăria are și un ansamblu de 5 clopoței de vânt din bambus pentru a le stimula creativitatea.

 6. Triunghi Pikler natur

Despre el am discutat în materialul Triunghiul Pikler: de unde îl cumpărați și de ce este uimitor? – articol pe care vă recomandăm să-l citiți pentru că este extrem de interesant și aflați lucuri noi despre această activitate.

Modelul ales de noi poate fi utilizat începând cu vârsta de 2 ani și până la 7 ani.De ce este interesant acest model? Pentru că rampa de urcare este reversibilă, transformându-se astfel și în tobogan.Mai mult decât atât, triunghiul este modalitatea prin care cel mic își poate face propriile trasee, se cațără, coboară, escaladează, se dă pe tobogan, toate într-un singur loc.

 

7.Piramidă de cățărare

Cei mici sunt aventurieri nu glumă, acesta fiind și motivul pentru care ne-am gândit că o piramidă de cățărat ar fi excelentă pentru ei. Această jucărie de exterior are o înălțime de  2,03 m, peste 9 mp de suprafață de cățărat cu 4 suprafețe unice cu grade diferite de dificultate.

Un alt aspect important este faptul că 4 copii de pot juca simultan.

8.Masă de joacă cu apă și nisip

Această masă ajută foarte mult la dezvoltarea senzorială a celor mici, motiv pentru care nu trebuie să lipsească de pe lista voastră de articole pentru grădină.

Masa de joacă cu apă și nisip Sandy Bay Plum este fabricată din molid european, certificat FSC de înaltă calitate, care garantează durabilitate și rezistentă în timp.

9. Trambulină

Trambulina o să le ofere celor mici ore întregi de distracție pentru întreaga familie. Cred că n-am văzut curte fără o trambulină în ea. 🙂

Pe lângă faptul că oferă câteva ore le distracție, aceasta este și foarte sigură având o plasă exterioară care protejează copilul împotriva căderii de pe trambulina. De asemenea, se închide cu fermoar și are catarame care fixează plasa împotriva deschiderii spontane.

 

10.Piscină pentru copii

Fiind vară nu puteam să nu vorbim și despre piscina gonflabilă, nu?. Ce mod mai bun să-ți petreci vara ai? Clar, o baie în piscină este modalitatea cea mai bună de relaxare și distracție.

 

Tu ce activități de exterior preferi să faci cu copil tău?

Leave a Reply