Pe timpul  verii, dorim sa mancam  des  si  preparate  reci, sa descoperim noi  combinatii de gusturi, sa  nu  stam  prea  mult  in bucatarie.  Rezultatele sunt excelente. Cu un minim de efort  si  aragaz deschis, puteti  obtine in scurt  timp  o salata  gustoasa  pe care o pot  manca  fara  probleme,  chiar  si  cei  mici.
Cu ingredientele puteti jongla  dupa  gust,  adaugand  somon,  pui sau  branza, puteti  opta  pentru  o varianta   doar  din  legume, va asigur  ca  va  fi delicioasa  oricum. Varianta  mea  pentru  pranzul nostru de duminica  a fost urmatoarea : orz, pepene galben,  dovlecel crud, feta, mazare, piersica,  ulei  de masline,  sare,  piper,  menta.

Ingrediente:

  • 300 gr orz,
  • 1 pepene  galben (veți utiliza atat  o parte  in pulpa cat si  coaja pentru a servi salata),
  • o mana de mazare,
  • 2 felii  de dovlecel  crud,
  • 100 gr de feta taiata cubulete,
  • jumatate de piersica (mai  tare),
  • 5-6 frunze de menta proaspata tocata marunt.

 

Modalitate de preparare:

  • Clatiti  sub jetul de apă rece orzul si  apoi  fierbeti  conform  instructiunilor  de pe ambalaj. Apoi strecurati si lasati deoparte.
  • Taiati  pe jumatate un pepene galben . Scobiti  miezul, golind  astfel  tot  interiorul.  Veți utiliza  coaja precum  un castronel.
  • Pulpa  va fi  taiata cubulete si  va fi utilizata  in salata.  Hotarati voi  daca s-o adaugati  toata sau jumatate.
  • Tocati  menta,  taiati  cubulete mici dovlecelul, piersica, feta, mazarea  pregatita  la abur  sau  fiarta  cateva minute,  apoi adaugati  ulei  de masline,  sare si piper.  Adaugati si orzul  si apoi  amestecati.
  • Rasturnati  in castronelele  din coaja de pepene si serviți.
  • Salata  de orz  poate  fi pastrata  la frigider timp  de 2-3 zile,  intr-un recipient  ermetic.

 

Reteta propusa de: Maria Iorgu

Instagram: gatim.la.distanta

Leave a Reply

Scroll Up