Copiii sunt foarte pofiticiosi atunci cand vine vorba de dulciuri. Bine, sa recunoastem, ca si noi adultii suntem la fel. Pentru a potoli pofta de dulce, azi iti propunem o reteta vegana de tarta rustica fara zahar cu mure si piersici.

 

Bază  tartă:

  • 175 gr făină  integrală
  • 50 gr fulgi ovăz
  • 1 lingură  semințe  de în
  • 100 ml apă rece
  • 50 ml ulei de floarea soarelui sau orice alt ulei
  • 1 vârf de sare

 

Umplutură:

  • 300 gr mure (sau căpșuni, zmeura
  • 1 piersica
  • 4-5 biscuiți
  • Lapte de ovăz pentru a unge marginea tartei.

Mod de preprare:

  • Preîncălziti cuptorul la temperatura de 180°, funcție statica.
  • Adăugați toate ingredientele pentru baza tartei intr-un robot și acționați pana când veți obține o compoziție ușor modelabila. Vor fi suficiente 10 secunde.
  • Întindeți apoi aluatul pe o foaie de copt, (grosime cca 5 mm), sfaramitati biscuiții și apoi adăugați deasupra fructele. Pliati spre interior marginile și apoi le ungeți cu lapte.
  • Introduceți tarta în cuptor și coaceți timp de 35-40 minute. Serviți  cu înghețată sau iaurt.

 

Reteta propusa de: Maria Iorgu

Instagram: gatim.la.distanta

Leave a Reply

Scroll Up