Recomandarea noastra de astazi este o reteta usor de preparat, potrivita pentru masa de pranz sau cina: Zucchini Lasagna.

Ingrediente:

Pentru sosul de legume
  • 4 dovlecei verzi (zucchini)
  • 1 ceapa galbena
  • 1 tija apio sau jumatate de radacina de telina
  • 2 graunte de usturoi
  • 4-5 rosii mari bine coapte sau 300 gr passata
  • 1 lingura ulei de masline
  • 3-4 frunze de busuioc proaspat
Pentru sosul bechamel
  • 50 gr unt sau ulei de masline
  • 50 gr faina alba
  • 500 ml lapte (de vaca , vegetal sau supa de legume, daca doriti o varianta vegan & light)
  • Optional : 1 lingura de parmezan
  • Nucsoara, sare, piper
Alte ingrediente:
  • 6 foi de paste proaspete pentru lasagna (Rana) – Pentru fiecare strat luati in calcul doua foi
  • Mozzarella sau cascaval ras (ok si afumat daca va place)
  • Parmezan pentru presarat printre straturi

Modalitate de preparare:

  • Pregatiti sosul de legume. Maruntiti ceapa, apio si usturoiul.  Incalziti-le intr-o craticioara, adaugand si uleiul de masline. Lasati pe foc cateva minute.
  • Intre timp, dati pe razatoarea mare zucchini si adaugati-i peste restul legumelor. Cand s-a absorbit toata apa, adaugati rosiile sau passata. Puneti capacul si lasati la foc mediu circa 35-40 minute, pana scade sosul. Inainte de a opri focul adaugati busuioc tocat. (Sosul se poate pregati si dinainte si tine la frigider) .
  • Pregatire sos bechamel: secretul unui sos bun consta in incalzirea untului si apoi adaugarea fainii. Veti obtine o crema aurie peste care veti adauga treptat laptele. Cate un strop, timp in care amestecati si lasati pe foc. Daca doriti sa adaugati si parmezan, acesta trebuie adaugat de la inceput, impreuna cu untul si faina. La final, adaugati nucsoara si sare (optional).

Asamblare:

  • Primul strat va fi unul de bechamel (strat subtire), apoi doua foi de lasagna, bechamel, sos de zucchini, putina mozzarella rasa sau parmezan si tot asa pana la epuizarea tuturor ingredientelor.
  •  Ultimul strat va fi de bechamel si putin parmezan presarat deasupra. Nu adaugati deasupra mozzarella in ultimul strat, deoarece se va arde sau daca doriti o puteti face spre final, insa sfatul meu este sa o adaugati printre straturi.
  • Introduceti tava in cuptorul preincalzit si coaceti lasagna timp de 34-40 minute. Lasati la racit si apoi serviti, taiand felii mai groase. Lasagna se poate conserva la frigider 2-3 zile.

Reteta propusa de: Maria Iorgu

Instagram: gatim.la.distanta

Leave a Reply

Scroll Up